Днес: Васил Терзиев ще запали коледната елха на София

  • 01 декември 2023 06:56

  • 411
  • 5
Днес: Васил Терзиев ще запали коледната елха на София
© Bulphoto

Точно в 19 часа на днес новият кмет Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите ще запали празничните светлини и коледното дърво на София. 

За първи път това ще стане на новото пешеходно пространство на столицата – площада около храм-паметника “Св. Александър Невски”, съобщиха от Столична община.

Кметът Васил Терзиев пали светлините на коледната елха в София утре

Най-емблематичната софийска забележителност ще засияе с ново архитектурно осветление, което подчертава културното наследство, а през целия декември на площада от ул. “Г. С. Раковски” около храмовете „Света София“ и „Св. Александър Невски“ ще има празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града.

Програмата за запалването на светлините на коледната елха включва концерт на детски танцови и музикални състави, вокално изпълнение на Елена Сиракова, интерактивния пърформанс „Лумини“ с феерични светещи кукли и характери на „Жар Театър“ и „Фест Студио Жар“. Дядо Коледа ще пристигне на тържеството, за да се снима с децата.

През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е да бъдат изпробвани варианти за дългосрочното обживяване на тази знакова за столицата зона. В духа на посланието на инициативата “Светлината в теб” се предвиждат празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти. Кампанията включва още Коледен концерт на 20 декември с участието на Смесения хор към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, а кулминацията е традиционният голям концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община.

Една от първите заповеди на новия кмет на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите след встъпването му в длъжност по-рано този месец бе пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски" да се освободи от паркоместа, което е в синхрон с плановете за развитието на историческия център на столицата и множеството предложения от граждани и експерти за обособяване на площада като публично пространство.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
411 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.12.01 | 13:17

5
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
Смешко

2023.12.01 | 08:25

4
Вместо да ми пали елхи да почва да чисти падналите дървета, че по кварталите още си седят по улиците.
Ертъг

2023.12.01 | 07:44

1
Мале тази новина заплаха ли е? Да нося ли пожарогасител?

2023.12.01 | 08:21

3
ЗАВРИ СИ ГО В ГЗ

2023.12.01 | 08:21

2
БРАВО НА КМЕТА ТЕРЗИЕВ! БРАВО, БРАВО, БРАВО!

Добави коментар

Водещи новини