Независими депутати: КЗД е инструмент на ДПС

  • 16 август 2012 14:11

  • 976
  • 6
Независими депутати: КЗД е инструмент на ДПС
©

Независимите народни представители Кирил Гумнеров и Стоян  Иванов внасят в Народното събрание проект за промяна на Закона  за защита от дискриминацията, заяви Гумнеров на пресконференция  днес.

Проектът ще внесат веднага след започване на парламентарните сесии. В него ще бъде заложено закриване на Комисията за защита от дискриминацията. Гумнеров призова управляващите от ГЕРБ да кажат с какво е допринесла комисията за запазване на етническия мир и за прекратяване на дискриминацията в България.

Според него комисията работи срещу националните интереси и подбужда към расова омраза и дискриминация и се опитва да подменя българската история. Тази Комисия е срам за българската държава и за всички, които я управляват, каза независимият депутат. В декларация, подписана от Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, се казва: "не можем да пропуснем гаврата с най-великия българин Васил Левски. Срамни са коментарите на самозабравилите се чиновници от КЗД, че Васил Левски трябва да бъде изучаван в контекста "нарушител на законите в Османската империя". Само една малка крачка остава до това да обявят Апостола на свободата, Ботев, Бенковски и мъчениците от Батак за терористи, които трябва да бъдат забранени за изучаване".

По думите на Гумнеров представителите на ДПС много упорито се опитват да защитават констатациите на комисията. Според него комисията е създадена като политически инструмент и натиск от страна на ДПС. "ДПС е партия, която работи срещу българските национални интереси", каза още независимият депутат.

Последвайте канала на

БТА
976 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2012.08.21 | 19:48

3
Абе вие наистина ли сте такива кретени? Първо - защо от ДПС дори не отвориха дума, когато бяха на власт за подобни промени??? И второ - тази комисия дали пък не е назначена от СЕГАШНОТО правителство? Ами май баш от тях е назначена! Аман от дебилни герберасти!
До кретена с половин мозък!!!

2012.08.21 | 19:48

6
Кретена си ти,глупак. По този начин създават национално и разбира се политическо напрежение с/у управляващата партия. Сега светна ли ти малоумнико.
търпеливко

2012.08.21 | 19:48

5
А зависимите депутати къде са? Да бе те са в отпуска и сега не могат да мислят. Като си дойдат от отпуските ще започне едно мисленеееееее. Такива действия на КЗД трябва да се санкционират на момента.
DPS

2012.08.21 | 19:48

4
VNIMAVAITE, ZA KOGO 6TE GLASUVATE ZA6OTO IZRODA DOGAN ZAEDNO S VSI4KITE SI APAPI 4AKA V ZASADA I POTRIVA RUCE
Коментатор

2012.08.21 | 19:47

2
"Независими депутати: КЗД е инструмент на ДПС" А, сетихте ли се най-после? Браво, български реотани - доста бавно загрявате... Но нищо, по-добре по-късно, отколкото никога.

2012.08.21 | 19:47

1
А добро утро!!

Добави коментар

Водещи новини