Тошко Йорданов: Асен Василев лъже долно за земята, продава я за без пари

  • 29 ноември 2023 13:02

  • 1015
  • 4
© Novini.bg

Пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. каза, че министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на е решил да продаде 700 000 декара от държавния поземлен фонд срещу 340 млн. лева – сума, която е заложена в приходната част на бюджета, предаде репортер на Novini.bg. По думите на Йорданов, повече от половината от продажната цена (60%) няма да се плаща с реални пари, а с поименни компенсаторни бонове. Земеделска земя все пак ще бъде продавана, но не с Бюджет 2024, а за 2025 година, каза той и показа кореспонденция между финансовия министър и Министерството на земеделието от 10 ноември.

На тази цена, която казват, означава, че тези 700 000 декара се продават на цена от 485 лева на декар, а на свободния пазар тя е 2800 лева на декар. Ако това не е корупционна сделка, аз съм баскетболист от НБА. Това е долна корупционна сделка, гавра с българите и с българската земя, посочи председаъелят на ПГ на ИТН.

Има няколко интересни факта. В края на октомври посолството на САЩ е посрещнало най-голямата американска търговска и инвестиционна делегация, посетила България през последните години, като в нея е имало значителен брой американски фирми в сектор "Земеделие". Защо Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на решава да продаде една пета от държавния поземлен фонд, това свързано ли е с това посещение и съгласувана ли е тази продажба с посолството? Подобни механизми на придобиване на права на използване или продажба бяха използвани в Украйна, където три големи американски компании владеят около 30% от обработваемата земя на Украйна. Не стига, че Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на иска да я продава, а ще я продава и евтино, за без пари, по-скоро за компенсаторки, коментира Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Плугчиева със сериозни критики към бюджета: Не е начинът да се посяга на земята

Цялата сделка е избушена. Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на за пореден път излъга – излъга нас, българското общество, защото това го има като официален документ. Имаме финансов министър, който долно лъже и предлага българската земеделска земя от държавния поземлен фонд на нищожна цена, подчерта председателят на ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

От политическата сила поискаха по най-бързия начин отговорните институции – Министерството на земеделието, Министерството на финансите и ДАНС, да изпратят пълната кореспонденция между Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и земеделския министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1015 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.29 | 14:45

4
Поредните лъжливи опорки на чалгарчетата. Коя от алармите ви до сега се случи? НИКОЯ! А колко предизборни обещания изпълнихте - пак николко. Баста, слуги на мутрите.

2023.11.29 | 13:24

2
сега трябваше всички да сме в парламента и да тричаме кокорчо!

Добави коментар

Водещи новини