Христо Иванов: Дискусията за промени в Конституцията тече по график

  • 25 ноември 2023 19:24

  • 598
  • 15
Христо Иванов: Дискусията за промени в Конституцията тече по график
© Да, България
Слушай новината Слушай новината

Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание, в който си поставихме за цел следващото четене на конституционния проект да бъде на 8 декември, заяви председателят на “Да, България” Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския на семинар в Разград с общинските съветници и районните кметове на “Да, България” от цялата страна. Той е обнадежден, че промените в Конституцията са напът да се случат, съобщават от пресцентъра на партията.

На срещата присъстваха още министърът на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в, народният представител Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в, избрана от Разград, други членове на ръководството на партията и депутати. Темата на семинара бе “Предизвикателствата пред местната власт”.

Правосъдният министър Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в потвърди думите на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, че следващите месеци ще са решаващи за конституционните промени. Той обясни, че през двата месеца, в които парламентът не работеше, разговорите с останалите политически сили, с представителите на съдебната власт и с гражданското общество не са спирали.

“Целта ни е да имаме една консолидирана версия, която да предложим в началото на декември и тя да получи по-широка подкрепа. Да няма отстъпление от основните идеи, които досега бяха обявени, но все пак да сме в рамките на широкия консенсус, защото като става дума за Конституция, не е въпроса на мнозинства. Въпросът е всички да се чувстват включени в процеса и накрая резултатът да е новият обществен договор, към който се стремим”, заяви Славов.

Христо Иванов: Промените в конституцията отново влизат на дневен ред

Депутатът от ПП-ДБ Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в изтъкна, че в Разград “Да, България” има най-голяма група в общинския съвет - 9 съветници. И заяви, че формацията по никакъв начин няма да отстъпи от приоритетите си за развитие на града.

“Уйдурмата, сътворена от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с между първи и втори тур в Разград на практика избра и председател на общинския съвет. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с тук са в много плътно взаимодействие и излъчиха председател от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. С нашите колеги тук ще обсъждаме различните подходи за действие на местно ниво. Те ще бъдат изключително последователни и постоянни по отношение на заявените от нас приоритети и в общинския съвет”, каза тя, като предвижда очерталото се коалиционно взаимодействие на местно ниво да не успее да даде възможност на града да се развие.

Чрез онлайн включване участие в семинара взе и кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите. Той поздрави общинските съветници и районните кметове на “Да, България” и им пожела успех в предстоящата работа.

“Да, България” има специално място в сърцето ми. Поздравявам всички общински съветници в цялата страна. На тези избори направихме много пробиви, които само до преди година-две изглеждаха невъзможни. Това само показва, че колелото се е задвижило и ние трябва да продължаваме напред и да не спираме”, каза той и благодари за подкрепата на общинските съветници в Столичния общински съвет и районните кметове от “Да, България”.

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския е може би единственият в българската политика, който говори за надеждата през последните години. Моята надежда е повече хора да го чуят, да имат надежда и да вървим напред заедно като отбор. Убеден съм, че ще успеем”, каза още той.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
598 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Явор

2023.12.03 | 21:26

15
Поредните празни приказки. Пак нищо няма да свършат.
Димо

2023.12.01 | 10:48

14
Това го говори за пред американските господари да не му дърпат ушите. Реално сигурно нищо не са направили.
Спас

2023.12.01 | 10:47

13
Тоя предател изобщо да не смее да бара конституцията!
Петър

2023.11.29 | 18:10

12
На този обаче неслучайно му викат Пинокио, така че резултатът е известен отсега
Петър

2023.11.29 | 18:10

11
На този обаче неслучайно му викат Пинокио, така че резултатът е известен отсега
Петър

2023.11.29 | 18:10

10
На този обаче неслучайно му викат Пинокио, така че резултатът е известен отсега
Дидо

2023.11.27 | 13:16

9
А дискусията за оттеглянето на ДБ от политиката как тече?:)
фффффффффф

2023.11.27 | 11:32

8
нищо при вас не е по график!
bobi

2023.11.25 | 22:37

7
Ей,грозник,ти не си фактор! Държиш се за гащитите на ПП-то да не паднеш!ТЪПАНАР!

2023.11.25 | 21:12

6
Съсипването на държавата върви по-график - това искаше да каже тази мъ-рша

Добави коментар

Водещи новини