Журналистът Асен Григоров: Бюджетът е бюджет на министъра на финансите, докато влезе в НС

  • 24 ноември 2023 18:00

  • 541
  • 5
Журналистът Асен Григоров: Бюджетът е бюджет на министъра на финансите, докато влезе в НС
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Ние сме в нормална бюджетна процедура - експертите изготвят рамката, минситрът на финансите определя политиките. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова телевизия журналистът Асен Григоров, след като по-рано днес правителството одобри проекта на държавен бюджет за 2024 г.

Винаги в началото никой не одобрява бюджета, защото всеки иска да вкара в него някакъв свой интерес. В споровете около бюджетната рамка няма абсолютно нищо необичайно. Нормално е Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на да е представил бюджета пред депутати от Комисията по бюджет и финаси, както и пред ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, защото в крайна сметка те управляват общо. Оттук нататък бюджетът влиза в парламента и ще върви по стандартната процедура, заяви Григоров.

Според него няма няма да има ситуация, в която министърт на финасите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на да е заплашен, защото бюджетната рамка отговаря на неговата философия от предишния парламент, с разлика на това, че сега има по-голям дял на социалните разходи. Според Василев в България ножицата между най-високите и най-ниските доходи е огромна и той работи в посока това да се промени, посочи журналистът.

Бюджетът е бюджет на министъра на финансите, докато влезе в Народното събрание. Оттам нататък това е бюджет на Народното събрание и той може да претърпи промени, добави той.

МС одобри проектобюджета за 2024 година

По думите му създадената днес временна анкетна парламентарна комисия за полицейското насилие трябва да изясни изцяло обстоятелствата около погрома по време на протеста срещу БФС.

Има прекалено много фактология, която не стана ясно и гласът на жертвите не се чу, освен по телевизионните екрани. Включително и не е ясно дали на полицаите не е издадена заповед да бият, тъй като полицията е йерархична структура. Невинни хора отнесоха бой, затова трябва да се разбере какво, как, защо, подчерта Асен Григоров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
541 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.11.24 | 20:42

5
Отдавна не е интересен и той и жена му. Твърде едноетажни са им анализите. Асансьорът им е заседнал на ПП-ДБ.
тая платена мижитурка

2023.11.24 | 19:29

3
постоянно по всички телевизии да ни говори колко добри са от подмяната и доносническа бг
я па ь

2023.11.24 | 19:51

4
ТООООЧНО

2023.11.24 | 18:15

1
А ти си универсален грозен урод

2023.11.24 | 18:43

2
I jena mu e sushtata

Добави коментар

Водещи новини