Тошко Йорданов: Кирил Петков не бива да оглавява комисията по европейски въпроси

  • 23 ноември 2023 10:17

  • 429
  • 3
Тошко Йорданов: Кирил Петков не бива да оглавява комисията по европейски въпроси
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Лицето Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически не бива и е негодно да оглавява комисията по европейски въпроси", заяви в декларация от името на парламентарната група на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионенТошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., председател на групата.

Йорданов коментира действия на председателя на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, който определил трима представители на „Продължаваме промяната - Демократична България“ за КОСАК - форума за сътрудничество между комитетите (комисиите) по европейските въпроси на националните парламенти на държавите членки на Европейския съюз. Йорданов коментира, че с учудване са забелязали, че в делегацията за форума, който ще се състои на 24 ноември, не са включени представители на ИТН "по лично решение на председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически". На поисканото му обяснение за това негово действие, той отговори, че ако дойдат представители на "Възраждане", те щели да  дадат "грешен опит за ориентацията на България в този формат". "За ИТН не казва нищо, но по подразбиране включва и нас в партиите, даващи грешен облик на България. Интересно ми е лицето Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически може ли да даде един пример, в който партия ИТН да е саботирала или подлагала на съмнение европейското бъдеще на България", каза Йорданов. 

НА ЖИВО: НС с редовно заседание

В декларацията се подчертава значението на форума. Смятаме, че с изолацията на две парламентарно представени партии се отнема правото на българските избиратели за адекватно участие в парламентарния контрол за работата на Европейската комисия, а заемането от ПП-ДБ на три от шестте бройки общо в делегацията е в противоречие с принципа на пропорционалност, и то за толкова важен за ЕС форум, каза Йорданов. 

По думите му Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заявявал, че това е негово лично решение и щял да ротира опозиционните партии. Изолирането чрез административни прийоми на опозиционни депутати от международна дейност е грубо нарушение на правото на представителство на съществена част от българското общество, посочи Йорданов. 

Той определи действията на Петков като грубо нарушение на правилата и напомни на председателя, че неговата роля е единствено и само на председател и никой не му е дал права на "ограничител, забранител, ротатор", и още по-малко ролята на крайна инстанция на волята на целия парламент. 

България се намира пред сложни и значими решения на ЕС със съществени за страната ни последствия, отбеляза Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. и заяви към Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, че в ЕС членува цяла България, а не само той. 

Последвайте канала на

Калина Христова
429 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.23 | 16:58

3
Маймунката на наркомана чалгар дава определения кой за какво става. Цирк? Дайте му банан.
Тошко - ти ли?

2023.11.23 | 10:43

2
Ти направи истерията с машините и 500000 гласа ги затриха едни "ръчички". Как не те е срам да се показваш лицето dyпе!
????

2023.11.23 | 10:41

1
А,"ПАРАШУТИСТ" от ПАРАШУТНИЯТ ОТРЯД -"итн",ли трябва да прави това ?!

Добави коментар

Водещи новини