Трима полицаи са отстранени от длъжност заради насилие на протеста срещу БФС

  • 21 ноември 2023 14:05

  • 3004
  • 7
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Вчера заявих пред вас, че след протеста сме предприели мерки, които да изяснят защо се стигна до насилие. Образувани са две проверки. Едната е вътрешноведомствена, разпоредена от СДВР. Втората включва дирекция "Инспекторат". 

Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Живко Коцев по повод безредиците в София заради протестите срещу БФС от миналата седмица. 

"Присъствието ми тук пред вас не е повод за гордост. Жалко е, че няколко маскари изместиха идеята и каузата на протеста срещу ръководството на БФС. Ние сме изяснили полицаите, които са си позволили да превишат правомощията си. Не трябва да се делим. Трябва да се обединим срещу хулиганските действия и произвола на някои полицаи. Не можем да слагаме под един знаменател всички служители на МВР. Според нашите анализи на протеста можеше да се случат много по-тежки неща. Искам да отправя апел да се спре с политиканстването и даването на мнение и оценки от хора, които не са експерти. Всичко това намалява мотивацията на нашите служители. Тяхното самочувствие е достатъчно накърнено. Имаме волята да се справим с черните овце вътре в системата, които дават лош имидж на МВР. Уверявам ви, че няма да търпим хора, които не искат да работят и да се развиват. Това трябва да го направим всички заедно като общество. И днес има футболен мач. Нека се ограничат емоциите и за много разум в поведението на всички нас като граждани", призова Живко Коцев.  

Образувани са две досъдебни производства за полицейско насилие на протеста срещу БФС

"Веднага след протеста съм се самосезирал по повод разпространените кадри на полицейско насилие", заяви от своя страна директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов. "Образувах дисциплинарна проверка, която за по-малко от 48 часа установи петима полицейски служители, които са превишили правата си и нарушения на служебната дисциплина. Трима от тях вече са отстранени от длъжност. При другите двама продължава вътрешното разследване за изясняване на фактите и тяхната степен на виновност. Отстранените полицейски служители са един командир на отделение и двама старши полицаи. В хода на същата проверка се установяват и други служители, които ще понесат отговорност за своите действия", категоричен бе той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3004 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ha ha

2023.11.22 | 10:52

7
Винаги са били невинните.Защото е по-лесно!
съни

2023.11.21 | 16:24

6
браво най после си купиха ум тъпаците полицай и те са най вътре в нещата,и не заслужават ама никакво увеличения.

2023.11.21 | 16:23

5
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex
Boko

2023.11.21 | 15:01

4
НА ПОСТРАДАЛИТЕ ЗНАЕМ ИМЕНАТА, А НА БИЯЧИТЕ ????????!!!!!! СТИГА ВЕЧЕ ЛЪЖИ И НАГЛО ПОВЕДЕНИЕ ОТ М.В.Р РЪКОВОДСТВОТО !!!!!!!!!
Джони

2023.11.21 | 14:53

3
Е ное виждаме 5 само на първия клип с кофата аааа тече проверка добре след 2год ще приключи
Анонимен

2023.11.21 | 14:26

1
А присъди за вандализъм има ли?

2023.11.21 | 14:41

2
няма! естествено, както всичко в нашата мила родина, виновниците са невинни!

Добави коментар

Водещи новини