Премиерът за пленения кораб: Опитваме да установим контакт с властите в Йемен

  • 20 ноември 2023 18:04

  • 416
  • 1
Премиерът за пленения кораб: Опитваме да установим контакт с властите в Йемен
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Няма допълнителна информация, опитваме се да установим контакт с властите в Йемен, така че да работим за тяхното освобождаване. Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по повод на темата с българските моряци, които са на борда на пленения кораб "Галакси лийдър" (Galaxy Leader). 

Повече в момента не мога да кажа. Работим заедно с Министерството на външните работи, така че да освободим колкото е възможно по-бързо българските граждани, каза премиерът. 

Проф. Чуков: Отвлеченият кораб е собственост на магнат, осигуряващ работа на много български моряци

Канцеларията на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, цитирана от вестник "Таймс ъв Израел", обяви, че йеменските бунтовници хуси са пленили товарен кораб, на борда на който има 25 души екипаж, сред които и от България. 

По повод информацията за отвлечен кораб в Червено море министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните съобщи, че ситуацията се изяснява. Във всички такива случаи сме в тясна комуникация с партньорски служби, обясни министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бааси

2023.11.21 | 08:23

1
Плъшок, контактьор :)

Добави коментар

Водещи новини