Корнелия Нинова: Битката е за потоците пари в енергетиката

  • 19 ноември 2023 13:17

  • 968
  • 13
Корнелия Нинова: Битката е за потоците пари в енергетиката
© Булфото

Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова слабо правителство. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

"Той е елемент на парламентарната демокрация и начин да се разговаря по ключови за страната въпроси.

Самото гласуване се провали, защото "Възраждане“, ИТН, ГЕРБ и ДПС и не се регистрираха и нямаше кворум. Мисля, че това беше договорено, за да се даде време на участниците в сглобката да си извиват ръцете и да си преразпределят порциите власт и сферите на влияние. Това не е консолидация около политики". 

Много неща има по отношение на националната сигурност, които са слабост и повод за вот на недоверие, обясни Нинова. Тя смята, че непрозрачно са опразнени складовете в армията, както и че такава има и при договарянето на новите доставки.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обясни в предаването "Неделя 150", че "Възраждане“ и ИТН целенасочено не са се регистрирали в НС,  когато се очакваше да има гласуване на вота на недоверие. 

"Типично е да си сменят позициите. Кой им диктува изцепки  и позиции, които нямат нищо общо с истината, си е тяхна работа. Ние внесохме вота на недоверие и искаме оставката на това правителство.  Регистрирахме се, за да има заседание  и да се гласува този вот. Те не го направиха, за да дадат време на ДПС и ГЕРБ да извиват ръцете на ПП-ДБ".

Тя не очаква вотът да мине следващата седмица. 

"Не готвим трети вот. Съсредoточени сме върху бюджета за 2024 година и нашия алтернативен вариант"

Там, където съвпадат нашите политики, ще подкрепим на второ четене. На първо ще гласуваме против приемането на целия бюджет, обясни лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"Това, което се предлага в социалната сфера, ще подкрепим текст по текст, но няма да се съгласим да стане за сметка на увеличаване на данъците на хората". 

Тя посочи, че ако БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бъдат поканени да участват в обсъждането на бюджета, ще отидат.

Тома Биков: Подкрепата ни за правителството не е даденост

Увеличението на минималната заплата от 1 януари е наша победа, отбеляза Нинова. Като такава припозна и приравняването на майчинството през втората година с минималната работна заплата. 

Тя отбеляза, че цялостната политика държава – общини трябва да бъде променена.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за постави оценка Слаб (2) на правителството. Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е смята, че по никой от 5-те основни приоритета на кабинета не е постигнат успех. 

"Шенген – няма да ни приемат до края на годината, не се знае и кога ще стане това. ПВУ – няма да дойдат парите до края на тази година. Не се знае и кога. Съдебна реформа – да сте ги чули да говорят за това? Няма да се случи и приемането в еврозоната. 

Бюджет нямаме в средата на ноември. Карат се, разправят се. Цялата държава е заложник на икономическите им интереси. Не ги интересува каква ще е цената на горивата и как ще се отрази на икономиката. 

Битката е за потоците пари в енергетиката. Не ги се интересуват от народа"

Ние сме категорична опозиция на това нещо, което нарекоха сглобка, заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"Не отстъпваме от битката си с модела "ГЕРБ“ и дълбоката държава. ПП и ДБ излъгаха очакванията на хората и се прегърнаха с този модел". 

Христо Иванов: Много от инициаторите на вота палят свещи в Руската църква правителството да остане

Не подкрепяме Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет, посочи тя.

"Ще предложим наш кандидат. Трябва да се даде възможност и на други партии, за да има взаимен контрол. Не е много добре, когато цялата власт остане в една партия".

Нинова коментира и отношенията си с Ваня Григорова. 

"Ваня Григорова направи грешка, че още първите дни, когато приключиха изборите, нападна БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и се разграничи от нас. Не може така рязко да се разграничаваш от партията, която те е издигнала. Никой без партия не може да постигне такъв резултат". 

Последвайте канала на

Весела Найденова
968 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Р ОВЧ

2023.11.19 | 15:11

13
Р.ОВЧ . И ТОЙ ЛИ НА ОПАШКА ЗА ЕНЕРГИЙНИ ЕВРО БАНКНОТИ

2023.11.19 | 15:01

12
Р. Овч. е съгласен.
Невена Маринова

2023.11.19 | 14:44

11
Освен този отрасъл, какво друго печелившо остана в тази държава?!!!

2023.11.19 | 14:30

10
bokluk i ti si vav shemata za parite niama takav ot narodnoto sabranbie koito da ne e kradec
Ванга

2023.11.19 | 14:22

9
ПП ке падне!
Гост

2023.11.19 | 13:45

6
Именно, битката е ДА ВИ ГИ ОТНЕМАТ тези потоци! Цялата енергетика е комунистическа РОвч
И СРАХ се Брутаално

2023.11.19 | 13:44

5
за УиЛИО за ВОСА4НИА... у РАААААААА. ТАВАрисхии... у АМНХАТАНо с 4аа фетооо схинел и н фронта 1 ред хенерало и БАНКИАНСКАИ ТУФЛЕк пр оззз прооззз проззз проззз прооззззз
Хахо

2023.11.19 | 13:39

4
Лельо Кори, навсякъде и във всичко в нашата прекрасна Република определящи са паричните потоци

Добави коментар

Водещи новини