Тома Биков: Подкрепата ни за правителството не е даденост

  • 19 ноември 2023 12:37

  • 829
  • 24
Тома Биков: Подкрепата ни за правителството не е даденост
© Булфото

Не мисля, че другата седмица ще приключи животът на правителството. Това заяви пред БНР Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за, депутат от ГЕРБ-СДС.

"Няма да приключи не защото се справя блестящо, а защото не виждам друга алтернатива. Това го крепи, но не бива да си мислим, че задължително му гарантира дълъг живот. Алтернативата често се появява изненадващо.

Посоката е, че ние ще подкрепим правителството. Но ако някой мисли, че тази подкрепа е даденост, просто бърка и ни подценява".

Има структурен проблем по отношение на механизма за взимане на решения, отбеляза той.

"Когато финансовият министър предложи бюджет, мнозинството в НС беше изненадано. Трябваше първо да се проведат разговори и да се види каква е общата воля на мнозинството, а не единствено на финансовия министър. След това да бъде предложен един бюджет, който да мине безпроблемно".

Дискутираха се големите параметри на бюджета, но този разговор не е приключил, обясни още Биков. 

"Един бюджет обхваща всички политики и сектори. Разговорите ще продължат по различините сектори. Има такива, които са подценени. Личното ми мнение е, че този на културата и медиите е силно подценен и аз не бих го подкрепил. В културата една част от музейните и читалищните работници, библиотекари  започват да взимат минимална работна заплата, шефове на отдели взимат колкото чистачката в Държавния архив. Това е срамно. 

Дончев не вижда връзка между безредиците в София, политическите трусове и пренаписването на бюджета

Когато вдигаме с такъв устрем работната заплата, трябва да помислим за цялата структура над нея. Има обезкървяване на този сектор. Всеки по-инициативен човек от тази сфера се преквалифицира и става учител.

Какъв е приоритетът на този бюджет? Аз виждам само един и той е за 3% дефицит. Не може това да е основополагащото за един бюджет. Важното е да направим баланс между текущи разходи, но и такива за развитие - да инвестираме малко в бъдещето.

Капиталовата програма от няколко години е рекордна, но тя не се изпълнява, а служи като буфер за покриване на недостатъчната събираемост на приходи. В този бюджет има всички симптоми това отново да се случи.

Не мисля, че би било добре да се прекрои из основи бюджета между първо и второ четене. Тези разговори трябва да се проведат сега. На второ четене да правим по-скоро технически корекции, а не основополагащи размествания. Колегити от ПП-ДБ също имат интерс от това".

ПП - ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха! ГЕРБ и ДПС ще участват за кворума, за дерогацията и за бюджета

Финасовият министър е важна политическа фигура, но зависи от управляващото мнозинство, обясни Биков.

Имам чувството, че някои от основните министри се възприемат като началници на мнозинството, а това мнозинство няма началници, заяви Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за. Той посочи, че Делян Пеевски изразява единствено позицията на ДПС. 

"Ние имаме своя. Тя не е заядлива, но ако това правителство не е в състояние да води страната към базова стабилност, какъв е смисълът да съществува?"

Той обясни, че в продължение на няколко месеца са водени разговори за дерогацията с ПП-ДБ. 

"При гласуването обаче нашите некоалиционни партньори получиха подкрепата на БСП и „Възраждане“, за да спасят дерогацията. Затова ние излязохме от залата. Това беше начин да седнем и да преговаряме. Но защо трябва да се случва така? 

Постигнатият сега компромис за дерогацията е в златната среда и е някакво постижение. Когато се подходи конструктивно, може да се намери пресечна точка". 

Никой не може да подмени състава на МС, ако няма мнозинство, коментира Това Биков твърденията, че при ротацията ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще настоява за свои кандидатури. 

"Няма как ние сами да вземем решение за състава.  Затова призовавам да се създадат механизми за взимане на решения в мнозинството. Процесът ще е по-бавен, но по-обмислен. Да се поставят въпросите първо на тези, които предстои да ги подкрепят, а не направо в пленарна зала".

Калин Стоянов е министър на правителството на господин Денков, коментира той твърденията, че вътрешният министър е кандидатура, посочена от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"Поводът за искането на оставката на министъра на вътрешните работи е несправянето със ситуацията при протеста срещу ръководството на БФС. За около 3 часа служителите на МВР успяха да овладеят протеста и да го прекратят? Какъв точно е провалът? 

Денков уволни зам.-министър в МВР и обяви: По време на безредиците Калин Стоянов е бил на кино

Няма да си формирам мнението на база на клипчета. Беше обявено от МВР, че ще се направи проверка и ако някои е превишил правомощията си, ще получи наказание. В този протест присъстваше огромно количество криминални елементи. Да ги помолят да спрат ли трябваше, както направи Васил Терзиев? Къде е отговорността на Терзиев? Кметът на София трябва да координира действията с полицията преди началото на протеста. Протестиращите се оказаха с бомбички. Мястото също беше неподходящо.  

Някой гледал някакво клипче и иска оставката на вътрешния министър, а опозицията иска оставката на правителството за несправяне с националната сигурност. МВР е две трети от националната сигурност. 

Това правителство е с техен мандат и с министри, които казват, че са техни. Оказва се, че не било само с техни, а имало и други министри. ПП-ДБ правят внушение, че са вървяли задкулисни договорки.

Ако те поставят въпроса за ремонт на кабинета, ние също имаме предложения. Отчитаме министри, които са проблемни или не се справят, като този на спорта.

Един слон в стаята е Министерството на електронното управление. Няма ли там нещо съмнително, при положение, че този министър ходи с охрана? А зам.- министърът все още не е уволнен, въпреки че нанесе такива щети върху доверието в изборния процес, каквито никой не си е позволявал да нанесе".

Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за анализира и мястото на ДПС.

"Те бяха поканени в това мнозинство по повод Конституцията, а този въпрос беше поставен от ПП-ДБ. По тяхна инициатива ДПС бяха поканени в монзинството. ДПС заявават, че не искат представители в изпълнителната власт. Но и не виждам разговор дали се върви към такъв формат".

Биков обясни защо Борис Бонев няма да получи подкрепа от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за поста на председател на Столичния общински съвет. 

"Господин Бонев всеки ден излиза и казва по телевизията, че не желае подкперата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Нелогично е да го подкрепим. Той търси подкрепа от БСП и „Възраждане“. Няма и да получи нашата подкрепа. Нямаме намерение да го молим да го подкрепим. Той не е приемлив за нито една оформация, освен ПП-ДБ- Спаси София. Трябва да проведат вътрешен разговор и да излъчат друг кандидат - да потърсят по-консенсусен човек в своите редици. Това е сериозно политическо предизвикателство. Господин Бонев трябва да отстъпи назад. 

Те са в позицията да търсят подкрепа. Такава се търси с политически действия. Топката е в тях".

Последвайте канала на

Весела Найденова
829 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2023.11.19 | 14:56

22
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

2023.11.19 | 18:17

24
люляка гълта сперма и ако е мешана с лайна, не му трябват такива изгъ.зици
тома биков

2023.11.19 | 12:47

1
Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател. offnews.bg/analizi-i-komentari/toma-bikov-karikatura-na-diktator-70137.html

2023.11.19 | 18:16

23
томата е помиярче мангалско
томата хари бикова

2023.11.19 | 12:48

2
томата хари бикова не е мъжка проститутка. тя е карикатура на мъжка проститутка. Второто е не по-малко гнусно от първото. Това нищожество дотолкова се е опростачило, че е забравило кое е и откъде идва. По-лошото е, че май-май и ние му посвикнахме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобено леке не би се случило общински съветник в квартал Победа, а камо ли като депутат.
BANKIANSKI TRUPPPPPp

2023.11.19 | 14:30

21
П..о..м..а..к..а - д..о..н..о..с..н..и..к..Ь ГоцеЬ фонЬ К.л.о.з.е.т.Ь познатЬ катоЬ ГеоргиЬ ПървановЬ или като Г.О.ц.е..Ь (Т)р..и.п..е..р..а иЬ татарЬ - ц..и..г..а..н..и..н..а...Ь- доносникЬ АхмедЬ ДоганЬ дъpжaтЬ "cлyжбитеЬ" иЬ "управляватЬ" зaдkyлиcнoЬ държаватаЬ ! ☞CтapшинaтaЬ oтЬ KoфoпoмпaджйckияЬ бaтaльoнЬ , БoйkоЬ MeтoдиeвЬ БoриcoвЬ , бeшeЬ произведенЬ отЬ ДоганЬ иЬ ПървановЬ вЬ чинЬ "генералЬ" , тpиЬ пътиЬ вЬ paмkитeЬ нaЬ eднaЬ гoдинaЬ . ☞ТеЬ зaeднoЬ cЬ MaдpидckияЬ MoшeниkЬ -ШИMОHЬ KоxаpиЬ -KoбypгЬ , гоЬ направихаЬ "главенЬ" секретарЬ наЬ МВРЬ(к..а..у..н.Ь) иЬ отЬ тяхЬ тръгнаЬ политическатаЬ муЬ "карирераЬ" . ☞Ц..и..г..а..н..и..н..а. Ь- доносникЬ БойкоЬ БорисовЬ отЬ селоЬ Брег пъкЬ назначиЬ РуменЬ РадевЬ заЬ президентЬ . ☞ВсичкиЬ саЬ отЬ кастатаЬ наЬ ДCЬ -милиционероЬ -БългароубийцитеЬ , всичкиЬ саЬ престъпнициЬ извършващиЬ г..е..н..о.ц.ид над българският народ, сЬ целЬ собственоЬ облагодетелстванеЬ ! ☞НадЬ тяхЬ еЬ представителяЬ наЬ pyckoЬ - x..а..з..а..р..c..k..o..т..o..Ь лобиЬ , ВалентинЬ ЗлатевЬ : yerl.org/UleVn ☞ГoвopиЬ ceЬ , чeЬ ГoцeЬ ( ТЬ) РипераЬ eЬ лиkвидиpaлЬ чaлгaЬ - "пeвицaтaЬ" PeйxaнЬ , ЪЬ ! CтapшинaтaЬ oтЬ KoфoпoмпaджйckияЬ бaтaльoнЬ , БoйkоЬ MeтoдиeвЬ БoриcoвЬ , бeшeЬ произведенЬ отЬ ДоганЬ иЬ ПървановЬ вЬ чинЬ "генералЬ" , тpиЬ пътиЬ вЬ paмkитeЬ нaЬ eднaЬ гoдинaЬ . ☞ТеЬ зaeднoЬ cЬ MaдpидckияЬ MoшeниkЬ -ШИMОHЬ KоxаpиЬ -KoбypгЬ , гоЬ направихаЬ "главенЬ" секретарЬ наЬ МВРЬ(к..а..у..н.Ь) иЬ отЬ тяхЬ тръгнаЬ политическатаЬ муЬ "карирераЬ" . ☞Ц..и..г..а..н..и..н..а. Ь- доносникЬ БойкоЬ БорисовЬ отЬ селоЬ Брег пъкЬ назначиЬ РуменЬ РадевЬ заЬ президентЬ . ☞ВсичкиЬ саЬ отЬ кастатаЬ наЬ ДCЬ -милиционероЬ -БългароубийцитеЬ , всичкиЬ саЬ престъпнициЬ извършващиЬ г..е..н..о.ц.ид над българският народ, сЬ целЬ собственоЬ облагодетелстванеЬ ! ☞НадЬ тяхЬ еЬ представителяЬ наЬ pyckoЬ - x..а..з..а..р..c..k..o..т..o..Ь лобиЬ , ВалентинЬ ЗлатевЬ : yerl.org/UleVn ☞ГoвopиЬ ceЬ , чeЬ ГoцeЬ ( ТЬ) РипераЬ eЬ лиkвидиpaлЬ чaлгaЬ - "пeвицaтaЬ" PeйxaнЬ , ЪЬ !
BANKIANSKI TRUPPPPPp

2023.11.19 | 13:50

20
Аз от Кога съм ви Казал : Тази Държава не е БЪЛГАРСКА, Не е Създадена от БЪЛГАРИ и Никога не се е Управлявала от БЪЛГАРИ ! Това е ФАЛШИВА Държава, с ИЗМИСЛЕНА История и Култура, която Трябва да бъде ЗАЛИЧЕНА от Лицето на Земята. БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРИ И УПРАВЛЯВАНА ОТ БЪЛГАРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ Е ИМАЛО ПРЕДИ 650 ГОДИНИ. ТАЗИ ФАЛШИВА "ДЪРЖАВАЬ ": РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ЯЬ СЪЗДАДОХАЬ . Р..У..С..К..И . Ь К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ЯЬ УПРАВЛЯВАТЬ . РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ЯЬ ПАЗЯТЬ . РУСКИЬ К//О..П..Е...Л..Е..Т..А ИЬ ПИСАХАЬ ИСТОРИЯТАЬ ИЬ ЛИТЕРАТУРАТАЬ . РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ИЬ СТРОЯХАЬ ПАМЕТНИЦИТЕЬ . РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ИЬ КРЪЩАВАХАЬ УЛИЦИТЕЬ . НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ Я ЛИКВИДИРАМЕ. АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ РАБОТИ. НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТАЬ Е НЕЗАКОННА ОТ 73Ь ГОДИНИЬ . ДЪРЖАВАТАЬ НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650Ь ГОДИНИЬ . ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! КАЗАХ !

2023.11.19 | 13:46

19
grobarski bokluk vie ne krepite nikakvo pravitelstvo a krepite bokluk krajbite si tcrez tova pravitelstvo

2023.11.19 | 13:42

18
ТОМА БИКОВ КАКВО УМЕЕ? НИЩО!

2023.11.19 | 13:42

17
БИКОВ ШИБАЙ СЕ В ГЗ
НЕкой си из граду!

2023.11.19 | 13:33

16
Мурво, стига си плашил бре, боклук! Къде ще отидеш, ако ги махнете... на борсата ли, мамицата ти ибрикчийска?!?
????

2023.11.19 | 13:28

15
"Другарю"Биков,а РАЗГОВОРИ за РАЗКРИВАНЕ на ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАВЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,"БарселонаГейт-ИстамбулГейт",ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА", "Белене","Лукойл","Росенец","Камчия", Капитан Андреево,ПАНАИРА,........................за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА Ви ОПГ"герб" и ЯТАЦИ,КОГА ще ИМА ???? НАРОДА ни ИСКА ТОВА да ЗНАЕ ,"Другарю"Биков !!!
BANKIANSKI TRUPPPPPp

2023.11.19 | 13:01

7
Ким Кардашиян стана мъж на годината Eй XOPA, вдигaйтe ce дa oдepeм KOЖATA нa бeзpoдния YPOД, Бългaроубиецa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от Xepakoвo, и дa пycнeм KPЪВЧИЦAТA мy нa жълтите пaвeтa. ❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌ ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY МAФИЯTA❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/abx1vz ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY ГHYCHИЯ-БЪЛГAРОУБИЕЦ Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/vbx1vz ☞☢️☮️♦️Eй XOPA, вдигaйтe ce дa oдepeм KOЖATA нa бeзpoдния YPOД, Бългaроубиецa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от Xepakoвo, и дa пycнeм KPЪВЧИЦAТA мy нa жълтите пaвeтa❗❗❗☮️♦️☠️⚡ ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ ✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️✡️ ☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️ ❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌ ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY МAФИЯTA❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/abx1vz ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY ГHYCHИЯ-БЪЛГAРОУБИЕЦ Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/vbx1vz
BANKIANSKI TRUPPPPPp

2023.11.19 | 13:27

14
ОРБАНо , тъ п г у з. на дупил се на РУСХЛИАСКИТЕ ТЕРОРОСТИ4ни СХТАТи... СкОро тРУППП.. и да махасх бараките на сръбо Хуангарскиа ба рдак наре4ен гранциа АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ РАБОТИ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТАЬ Е НЕЗАКОННА ОТ 72Ь ГОДИНИЬ . ДЪРЖАВАТАЬ НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650Ь ГОДИНИЬ . ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! КАЗАХ !!!

Добави коментар

Водещи новини