Антоанета Цонева: Ако остане на поста си, Калин Стоянов ще е министър на ДПС

  • 17 ноември 2023 18:45

  • 1237
  • 5
Антоанета Цонева: Ако остане на поста си, Калин Стоянов ще е министър на ДПС
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Ако Калин Стоянов остане на поста си, той ще е министър на тези политически сили, които го защитиха днес. Те ще носят политическата отговорност за това, че застават зад министър, който допусна този акт. Това каза в интервю за БНТ депутатът от ПП-ДБ Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в.

По-рано днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че в Движението имали сведения, че МВР шефът Калин Стоянов е бил притискан от ПП-ДБ да работи за тях на изборите, а това е реалната причина за исканата му оставка. 

Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в, обаче, отрече мотивите им да са скрити в това. И уточни, че причината да искат уволнението му е допуснатата от него вчера агресия в центъра на София. 

Пеевски разкри причината да се иска оставката на МВР министъра

Искането на ПП-ДБ за отпадане на дерогацията на 1 март, а не веднага е продиктувано само за да не се предизвика трус на пазара на горива, категорична бе тя. 

"Настоявахме да се спази онова, което бяхме приели заедно с ГЕРБ и ДПС за начина, по който ще намаляват процентите на преработен руски газ. Ескалирането на намерението това да стане за три дни просто е нереалистично като изпълнение и подлага пазара на горива на много голям трус", добави Цонева. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1237 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
истината

2023.11.20 | 23:16

5
Цонева не само калин стоянов е министър на дпс , а цялото правителство без денков е на дпс и герб.Вашия слявав министър на правосъдието също е на дпс и герб и пр - пр.
Предатели

2023.11.17 | 20:29

4
Ако наистина клекнахте за дерогацията вие сте слуги на ДПС!

2023.11.17 | 20:26

3
Дзвер

2023.11.17 | 19:58

2
некъпана Цона смърди и от ектана на ТВ - тата

2023.11.17 | 19:58

1
некъпана Цона смърди и от ектана на ТВ - тата

Добави коментар

Водещи новини