Цвета Рангелова ("Възраждане"): Очевидно е желанието на БСП да помогне на правителството да оцелее

  • 17 ноември 2023 11:33

  • 338
  • 2
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Това, което се случи с вота на недоверие, не се е случвало, но очевидно е желанието на БСП да помогне на правителството да оцелее.

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Цвета Рангелова, след като днешното гласуване на вота на недоверие се провали за втори път заради липса на кворум. "Очевидно се клати сериозно сглобката, предстои да видим дали ще има продължение това Народно събрание. Не сме част от кабинета и нямаме задължение нито да пазим кабинета, нито да осигуряваме кворум", добави тя. 

Депутатите и днес не успяха да гласуват втория вот на недоверие към кабинета "Денков"

"Това, което се случи снощи, би могло да бъде квалифицирано по различни начини. Предстои да видим дали действително има тежки вандалски прояви", коментира Рангелова ескалиралия снощи протест на фуболни фенове. 

Депутатът от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ съобщи, че днес ще внесат искане в Конституционния съд (КС) за задължително тълкуване на нормата на чл. 155 от Конституцията какво е задължителното изискуемо мнозинство при приемането на трите четения на измененията и допълненията на основния закон. Провокирани сме от различния подход на комисиите в 43-ото и в 49 -ото Народно събрание (НС), обясни тя. "Досега, до това НС, всички предшестващи изменения на Конституцията са се правили с правила, съгласно които за второ четене е било необходимо три четвърти мнозинство от всички народни представители", посочи Рангелова. По думите ѝ недоумение е събудило у тях обстоятелството, че 49-ото НС е приело други правила и поради тази причина искат КС да даде тълкувание какво е задължителното квалифицирано мнозинство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.17 | 20:37

2
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex
браво на БСП

2023.11.17 | 13:36

1
ако реши да подкрепи демократичното развитие на това правителство, копайкини вие сте МАФИЯ

Добави коментар

Водещи новини