Ивайло Мирчев: Когато 18 години си символ на провала на БГ футбола - подаваш си оставката

  • 16 ноември 2023 20:33

  • 1002
  • 4
Ивайло Мирчев: Когато 18 години си символ на провала на БГ футбола - подаваш си оставката
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Когато 18 г. си символ на провала на БГ футбола, когато с години протестират срещу теб и има безредици - подаваш си оставката", това написа в профила си във Фейсбук депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Ивайло Мирчев в социалната мрежа "Х". 

Така той коментира протеста срещу БФС, който днес ескалира в безредици. 

Припомняме, че българските и унгарските фенове пристигнаха заедно на протеста срещу ръководството на БФС около Националния стадион "Васил Левски". Всички подстъпи към "Евлоги Георгиев" - от "Драган Цанков" и от "Орлов мост" са блокирани от полицията. Минути по-късно феновете на ЦСКА блокираха "Орлов мост", а около 18:20 ч. напрежението рязко ескалира. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Полицията изкара водното оръдие на барикадата и предупреди, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. "Гурко". Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта.

НА ЖИВО: Ескалация на протеста на феновете срещу БФС, полицията обстрелва с водно оръдие, има много ранени

След началото на мача в 19:00 ч. феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на "Гурко" човек е пребит зверски от полицията. Не се знае какво е състоянието му. Идва линейка към мястото. Бесни фенове потрошиха полицейски бус на "Васил Левски" до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове и всичко вътре. След това го запалиха, скандирайки "къде ви е водата сега". Има сигнали и за бити деца.

Трима са арестувани пред Министерството на спорта, а по информация на СДВР има и ранени полицаи.

По последна информация пострадалите са 12, от които двама или трима са с тежки наранявания. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1002 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.16 | 23:48

4
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
Майтапчи Йовов

2023.11.16 | 22:22

3
Олигофрен мазен, то и ти не си символ на чистота, та сигурно и затова лайнявиш още публичното пространство?!?

2023.11.16 | 22:10

2
Интересно как за един футбол стават такива неща, а за политиците не, много странно
честит нов кмет на софиянци

2023.11.16 | 21:49

1
Честито на софиянците новия недекватен кмет наследник на кръволоците от ДС. Дядо му, баща му и майка му клаха, затваряха по зандани и концлагери хората - отрочето са показа достоен наследник на родата си.

Добави коментар

Водещи новини