Дерогацията няма да отпадне в срок от три дни, решиха депутатите

  • 16 ноември 2023 14:03

  • 2180
  • 5
© Булфото (архив)

Народното събрание отхвърли предложението за отпадане на дерогацията за руски петрол в срок от три дни. Предложеният Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, бе с вносител народният представител Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

94 народни представители гласуваха "за", от които ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, "против" бяха от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е,  ПП-ДБ се въздържаха. "Има такъв народ" дори не участва в гласуването. 

Дебатите започнаха с размяна на реплики между Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. В изказването си Хамид Хамид от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с поиска оставките на министрите на икономиката и енергетиката, след което обяви: "Да ни е честита новата сглобка между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и ПП". Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически от своя страна отговори, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са твърдо за отпадането на дерогацията, но това да стане месец март. "Днес на Съвета по сигурността чухме, че има опасност, ако дерогацията бъде прекъсната в тридневен срок, това крие опасност за българската икономика и цените на горивата. Нашата единствена цел е да не пострадат българската икономика и българските граждани. Ако толкова искате дерогацията да отпадне за три дни, след малко подкрепете вота на недоверие и кабинета да падне", обяви Петков.  

Хамид Хамид иска оставката на двама министри: Адвокати на "Лукойл"

Дебатите продължиха с взаимни обвинения от страна на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че ПП-ДБ са в пропутинска коалиция с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". "Дерогацията се нарушава. Това е единствената причина да искаме незабавна дерогация. Тази дерогация не е полезна за българския народ, а обслужва интересите на Кремъл. Трябва да спрем да се крием зад думите, че цените на горивата ще скочат", каза Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

От ПП-ДБ пък отговаряха, че при незабавното спиране на дерогацията ще има риск за икономиката и цените на горивата. 

"Тук се правят внушения и спекулации. От ПГ на ПП-ДБ сме "за" скъсяване на срока на дерогацията, но това трябва да стане в разумен срок. Само преди час внесохме законопроект, подписан от Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, моя милост и Христо Иванов, с който предлагаме нещо подобно само че срокът да е между 1 и 15 март", заяви ген. Атанас Атанасов. 

"След като ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се карат с ПП и ДБ и в едната част чуваме аргументи, няма как да не си зададем въпроса какво дели т.нар. „сглобка“. Дали някой трябва да прибере комисионна от друга страна? Нито една от двете части на сглобката, която си е истинска коалиция, не се интересува от добруването на българите. Не могат да се разберат кой да вземе парите на българите", каза Искра Михайлова от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2180 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.11.16 | 20:37

5
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
Потомци на резани И МААНГАЛи

2023.11.16 | 14:26

3
АН СФИНИАТАТ 4аафетоооо и К у РВАТА... еии НАРОДЕЕЕЕ.“““““““““..
Потомци на резани И МААНГАЛи

2023.11.16 | 14:22

1
с фи ниата наместо УНита брутално с ехили и готова да ви краде докато с е ре!! НАродеееееееее
КОЛИО 4АЛГАТА

2023.11.16 | 14:23

2
СФИНИАТА ДЕМБЕЛЕВСКАИА уБИТААА веднага

Добави коментар

Водещи новини