Министър Шалапатова получи награда за цялостен принос към социалната политика на Европа

  • 15 ноември 2023 18:11

  • 346
  • 2
Министър Шалапатова получи награда за цялостен принос към социалната политика на Европа
© МТСП
Слушай новината Слушай новината

Награда цялостен принос към социалната политика на Европа получи министърът на труда и социалната политика Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е на Европейската конференция „Социална икономика: хора, планета, действие“, която се проведе на 13 и 14 ноември в Сан Себастиан, Испания. Тя беше отличена за приноса ѝ в изпълнението на реформата за деинституционализация на грижите за деца в България, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

„Преди 27 години реших, че ще посветя професионалния си и част от личния си живот на много специална социална кауза – да видя затварянето на всички детски институции в България. Днес съм щастлива да кажа, че следващата година ще видя края на това усилие. Защото догодина ще затворим и последната такава институция в България и ще се сбогуваме с този ужасен вид грижа“, каза министър Шалапатова при приемането на отличието. Тя отбеляза, че наградата е за всички отдадени хора, които днес работят, за да променят България така, че страната ни да бъде държава членка, в която няма бедност и деца в институции, а млади хора, които се стремят да развият потенциала си. 

Министър Шалапатова: Социалната пенсия ще стане 307 лв., средната - 971

Европейската конференция „Социална икономика: хора, планета, действие" в Сан Себастиан събра лидери по социалните политики от 19 страни – членки на ЕС. В рамките на форума министър Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е се срещна с еврокомисаря по работните места и социалните права Никола Шмит, председателя на Европейския икономически и социален комитет Оливер Рьопке, Хуан Антонио Педреньо – президент на „Социална икономика Европа“, както и с други лидери по въпросите на социалната икономика и социалните инвестиции от страните членки и от европейските институции. По време на разговорите тя подчерта подкрепата на България за приоритетите на Испанско председателство на Съвета на ЕС и значението на довършването на работата по важни теми като Директивата за защита на правата на работещите през платформи и осигуряването на по-добра защита на правата на хората с увреждания на европейско ниво.

Българският министър на труда и социалната политика обърна внимание на усилията на страната ни да се намери възможно решение на блокираните преговори между Съвета и Европейския парламент по Регламент 883/2004 за координация на системите за социална сигурност, който има голямо значение за гарантирането на правата на българските работници в ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
346 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.15 | 20:54

2
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

2023.11.15 | 18:47

1
ша пръдна за другарката Шалапатова

Добави коментар

Водещи новини