Илхан Кючюк на кръгла маса за Западните Балкани: Процесът на разширяване на ЕС гарантира сигурност

  • 15 ноември 2023 17:06

  • 267
  • 1
Илхан Кючюк на кръгла маса за Западните Балкани: Процесът на разширяване на ЕС гарантира сигурност
© ДПС
Слушай новината Слушай новината

„Разширяването е жизненоважна политика на Европейския съюз, която има както икономическа, така и геополитическа логика. Присъединяването на Западните Балкани не само ще укрепи ЕС, но и ще засили регионалната стабилност, сигурност и сътрудничество. Заедно можем да се справим с общите предизвикателства, да насърчим икономическия растеж и да изградим по-проспериращо и сигурно бъдеще за всички.“

Това каза евродепутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е по време на ежегодната кръгла маса на „Обнови Европа“, посветена на Западните Балкани, на която е домакин от името на политическата група.

Лидерът на европейските либерали Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е събра на кръгла маса в Брюксел еврокомисари, евродепутати, лидерите на либералните партии от Западните Балкани, дипломати и представители на гражданското общество, за да разговарят за евроинтеграцията и политиката за разширяване на ЕС. 

Илхан Кючюк: ЕС не може да има обща политика по сигурност, ако не промени архитектурата си на функциониране

Пред участниците в кръглата маса Кючюк подчерта важността на новия план за растеж на Европейската комисия за Западните Балкани, включващ 6 млрд. евро безвъзмездни средства и заеми за ускоряване на икономическото сближаване с ЕС.

В заключение лидерът на АЛДЕ изрази подкрепата на либералите в стремежа за членство в ЕС и подчерта желанието им да се включат в конструктивен диалог и сътрудничество за ускоряване на процеса на присъединяване.

Участие в събитието взеха еврокомисарят по управление на кризи Янез Ленарчич и генералният секретар на Европейската служба за външна дейност Стефано Санино.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.15 | 20:55

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини