Радослав Рибарски: Ще намалим периода на дерогацията до 15 март

  • 15 ноември 2023 13:45

  • 482
  • 3
©

Склонни сме още да намалим периода на дерогация. Сега е скъсен до октомври, но ние го намаляваме до 15 март. На 15 март ще е минал зимния период, който нас ни притеснява. В тези доклади се визират опасностите, ако промяната се случи през тези месеци. Има логистични ограничения при доставкаат на суров нефт в такова време. 

Това коментира депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски в кулоарите на парламента. 

Ние предложиохме 48-то НС план-график конкретни дейности, които да бъдат предприети за преминаването. По време на служебните кабинети нищо не е свършено. В момента има план-график, който е гласуван. Ние ще предложим нови санкции ако не се спази дерогацията, обясни Рибарски. 

"Вярваме, че ГЕРБ осъзнават, че няма как за три дни да се прекрати дерогацията. За нас е важно да има горива и цените да не се повишават. Моята препоръка е именно към г-н Борисов утре да отиде на Съвета за сигурност и също да се запознае с изложените факти в тях. Поемаме риска да бъдем прикрепени към останалите партии „Възраждане“ и БСП, но за нас е по-важно да се подсигурят доставките на хората, да има горива и цените да не се повишават", подчерта той.

Пеевски: Ако дерогацията не отпадне, ще смятаме, че Путин е взел властта в България

По думите му на 15 март дерогацията се отменя. 

Промените, които направихме в момента, целят държавата да се облагодетелства от дерогацията. 55% се събират от печалбата на “Лукойл” авансово. Не бяха събирани данъците от две години, допълни още Рибарски. 

Той бе категоричен, че не вижда пропуски в бюджета. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
482 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.15 | 21:02

3
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik
Красавец

2023.11.15 | 14:15

2
Бих му духала
МРЪСЕНН СИ ГАНСКи АМААНГЛА 4АЛГАр

2023.11.15 | 14:12

1
е тоа на пик4ара Къф бо клук ееее...

Добави коментар

Водещи новини