За ГЕРБ-СДС това е бюджет за продължаваща криза

  • 15 ноември 2023 12:24

  • 570
  • 6
За ГЕРБ-СДС това е бюджет за продължаваща криза
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

За последните 6 месеца не видяхме реални икономически мерки от страна на правителството по инициативата "Достъпно за вас", които да повишат както инвестициите в страната, така и доходите на хората. Това коментира депутатът Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, председател на подкомисията за наблюдение на дейността в защита на потребителите, в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив.  

"За нас тази мярка е опит да се замаже нищоправенето и провала в областта на икономиката", заяви тя.

Борисов посъветва Асен Василев да поправи бюджета, припомни думи на Петков - ако не бъде избран Терзиев, ще падне правителството

Трифонова припомни, че още септември е трябвало да се посочат мерки за намаляване на ценовото напрежение, но това не се е случило.  

"Това, което първо трябваше да направи правителството, е да стимулира производството, да насърчи инвестициите и да ускори икономическото развитие, да скъси веригата на доставките. Не видяхме нито една нова мярка, а няма и критерии, по които да се прецени дали мярката е успешна или не", посочи депутатката.

Тя допълни, че кампанията "Достъпно за вас" стартира само в 80 магазина в цялата страна и ще се прилага за 8 месеца. 

Десислава Трифонова заяви още, че няма адекватни мерки за компенсация на бизнеса заради удвоената инфлация след КОВИД кризата. 

По повод бюджета, депутатката от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на коментира, че са силно притеснени, че до 2026 г. се предвижда постоянно дефицит от 3 %. 

"Не са предвидени никакви буфери спрямо бъдещи шокове, което поставя под напрежение членството ни в еврозоната. За нас като дясноконсервативна партия да харчим повече, отколкото изкарваме, е неприемливо. Една от най-големите ни критики са необосновано завишените приходи и недостатъчното събиране на дългове", подчерта Десислава Трифонова.

Депутатката от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на допълни, че за тях това е бюджет на продължаваща криза, а не бюджет, който изважда държавата от кризата. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
570 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.11.15 | 13:53

6
Вие сега подкрепяща опозиция ли сте или какво?

2023.11.15 | 13:19

5
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

2023.11.15 | 12:43

2
Vladi Goranov тая ли трътлеста мангуста пореше?
владко от свищов

2023.11.15 | 12:45

4
да.
хахаха проста патко

2023.11.15 | 12:45

3
"че няма адекватни мерки за компенсация на бизнеса заради удвоената инфлация след КОВИД кризата. " - защо има удвоена инфлация след ковид "кризата", да не би да е заради безумните харчове на тиквата за кръчмарския му "бизнес"?
Свинка и селянка

2023.11.15 | 12:31

1
Страхотна комбинация

Добави коментар

Водещи новини