НС дебатира по вота на недоверие към кабинета "Денков", Тагарев в остър словесен сблъсък с БСП и "Възраждане"

  • 15 ноември 2023 14:00

  • 4197
  • 290
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На днешното си редовно заседание депутатите разискваха втория вот на недоверие към кабинета "Денков", който е за провал на правителството в сферата на националната сигурност и отбраната.  

Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, взе думата като вносител. Той бе категоричен, че през последните години нарастват рисковете в световен мащаб и правителството ни, вместо да стабилизира сраната ни, то поставя армията ни и отбраната ни в абсолютна зависимост спрямо чужди фактори.

Втори вот на недоверие

Липсва стратегия за развитие на въоръжените сили, смята социалистът. Българската авиация продължава да чака първите 8 изтребители F-16, коментира той. Акцент Вигенин постави върху противовъздушната отбрана. При евентуални конфликти армията ни ще е в неравностойно положение. Българските предприятия в отбранителни сектор се държат настрани от производствата и работят само за Украйна, според червения депутат.

Той обвини МО в цялостна нищета в действията му. МО се превърнало в агенция за недвижими имоти. Правят се спорни политически назначения в МО, смята още Вигенин.

Министърът е неадекватен и сам по себе си е риск, изтъкна социалистът. Той критикува и недостатъчните мерки по предотвратяване на мигрантския натиск.

Членството в Шенген е все така далеч, по мнението му. Страната ни пък била като васална провинция. Провалите следват един след друг, посочи Вигенин и призова утре , когато ще се гласува вотът на недоверие, да се сложи край на агонията.

"Води се политика: разделяй и владей. Това се видя в протестите на зърнопроизводителите и на енергетиците. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Въраждане и Има такъв нород искаме вот на недоверие, защото правителството не може да гарантира националната сигурност на страната. Призоваваме ви утре да сложим край на агонията и да дадете шанс на ново компетентно правителство", заяви той.

Министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за е категоричен, че голяма част от проблемите в отбраната са комплексни и те ще бъдат представени в една бяла книга за отбраната. "Искрени поздравления за вносителите на вота. Правилно отбелзахте, че Русия води агресивна и с нищо непредизвикана война с Украйна. Ако постигнем консенсус на тази тема, ще имаме национална, а не партиина политика", каза той.

Той бе категоричен, че когато са гласували увеличение на възнагражденията в армията, в НС част от депутатите са гласували "против" или "въздаржал се".

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е знаят отговора на въпроса дали имам конфликт на интереси и ако той те бе положителен - те щяхте да алармират компетентните органи, заяви Тагарев.

"Мирът ще бъде възстановен, когато режимът на Путин загуби", каза той и добави, че този вот на недоверие не отразява обективното състояние на отбраната ни.  "Моля да бъде отхвърлен", призова той.

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за взе думата и заяви, че звучи като виц, че с едно изказване е успяла да възпре постъпването на напиращите младежи в армията ни. "Нося отговорност за това Тагарев да не е министър на отбраната на България в правителството на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в днес трябва да натиснат копчето за падане на този кабинет", обясни още тя.

Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" заяви, че не е новина, че Тагарев лъже. "Дават се 12 лева на ден на курсантите, за да си купуват кифли. И на фона на това, вие твърдите, че няма окомплектованост в армията. С Вас трябва да се занимава ДАНС. В армията ви наричат Тагаренко. Мястото ви не е на тази скамейка, мястото ви е в затвора, Тагаренко", каза Костадинов.

Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова от ИТН заяви, че сглобката е като съпруга пред развод - всеки ден истерии. "Какво тук значи някаква си корупция, това за премиера Денков не значи нищо", каза още той и добави, че парите от Лукойл отиват директно в сметките в Кремъл и в сметките на българските колоборатори. "Националната сигурност зависи от един балансиран бюджет, който ние също нямаме. Бюджетът ни е нестандартна еротична фантазия на Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Хайде да бъдем честни и отковени - страната ни няма как да е надежно защитена, когато се пази от чужди самолети. Нямаме качествени кадри, които да не са завършили съветски университете. Няма какво да се чудим, че вратите ни са безнадежно затворени за Шенген с този мигрантски поток. Австрия и Германия на сълзи не вярват", каза той.

"Към момента няма индикации за предстояща бежанска вълна към България, заради войната в Ивицата Газа". Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в пленарната зала по време на дебатите. "Ако през пролетта, началото на лятото, имахме по около 1500 опита за незаконно преминаване на българо-турската граница, в резултат на нашите действия, с 30% засилване на охраната, в резултат на интензивния диалог с турската страна, през последните два месеца – септември и октомври, които по принцип са най-силни във връзка с нелегалната миграция през предходните години, ние имаме не повече от 300, до 400, незаконни опита за преминаване на българо-турската граница", посочи Стоянов. 

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е му отговориха, че говори "приказки под шипковия храст" и показаха снимка на част от оградата по българо-турската граница, която е пропаднала. 

Министър Стоянов отговори, че се извършват много възстановителни работи по съоръжението, след като бяха отпуснати средства с постановление на Министерски съвет. Той отбеляза, че в резултат на проливните дъждове и бедственото положение в Странджа и Резово през септември са нанесени щети. "Съоръжението е компрометирано в 19 участъка. Ежедневно оградата бива компрометирана при опити за преодоляването ѝ и бива възстановявана от "Гранична полиция". Изготвен е доклад и с постановление на МС са отпуснати пет милиона лева. За една част от сумата, с решение на МС, служителите от българската армия извършват леките ремонти, за тежките дейности е обявена обществена поръчка. Изискването всеки път да се обявява поръчка по Закона за обществените поръчки затруднява бързото отстраняване на нанесените щети", каза още Стоянов. 

Енергийният министър Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на също взе участие в разискванията. "Министерството на енергетиката е предприело всички стъпки и действия за актуализиране плана за реализация на нови ядрени мощности на площадката на АЕЦ "Козлодуй". България спазва стриктно европейското и международно законодателство за новостроящи се атомни централи, а за стартирането изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" има план със съответните стъпки. Ако вносителите на вота имат предвид проекта за нови ядрени мощности на "Белене", то НС възложи на министъра на енергетиката да проведе разговори с колегата си от Украйна за продажба на "Белене. Ако имат предвид доставки на свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" с неруски произход, трябва да се уточни, че по договора за доставка на ядрено гориво за 5-и блок Уестингхаус гарантира, че санкции върху Руската федерация няма да повлияят върху доставките", обяви министър Радев. 

Раздвижване в залата предизвика размяната на реплики между Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика. Петков обяви, че самолетите F-16 и бойните машини "Страйкър" са възможно най-модерната техника, която България може да си позволи, а изтребителите са в пъти по-добри от МиГ-29. Естествено лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" беше на противоположно мнение и защити руската военна техника. Костадинов обвини Петков, че не е ходил в казарма и не разбира нищо от военно дело, а Петков му отговори, че е летял на 8 000 метра височина, за да спасява български граждани.  

БСП със съмнения за конфликт на интереси при министър Тагарев

Министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за отново взе думата и обясни, че поръчката, за която БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е го обвиняват в конфликт на интереси, е подписана от МО един месец преди той да встъпи в длъжност. "Вие нямате никакви факти и това е причината да не сигнализирате компетентните органи. Тук виждаме едни партии, които се обявяват за националистически. Това е един фалшив национализъм, защото всъщност те не искат модернизация на Българската армия", заяви още той.  

"Това правителство е едно нещо, като нищо. То беше създадено уж, за да влезем в Шенеген, Еврозоната, да промени Плана за възстановяване и да проведе съдебна реформа. Нищо не се случи. В Шенеген и Еврозоната няма да влезем, изпокарахте се за парите от ПВУ, а съдебната реформа представляваше само смяна на главния прокурор. Превърнахте цялата държава и един цял народ в заложник на вашата лакомия. Ние защитаваме българските интереси, а правителството и управляващите защитават чужди интереси. С тази си политика ще навредите на европейското членство и развитие на България. Всеки един ден, в който това правителство управлява, е пагубен за България. Има алтернатива и има шанс за спасение на България, но това минава през незабавна оставка на кабинета "Денков", обяви от трибуната Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

"От опозицията олекват политически, защото всяка седмица внасят вот на недоверие. На изборите от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" катастрофираха и се озоваха в мазето. В такава ситуация в нормалните държави лидерите на партията подават оставки, а не искат оставките на другите. Мотивите на вота са несериозни. Вътре се говори за ръст на тероризма, но никой от вносителите на вота не осъди терористичните действия на Русия, както направи цяла Европа. Говори се за ръст на хибридните атаки, а на всички е ясно, че тези хибридни атаки идват от Москва. Тези хора не могат да разберат, че ако сега не бъде спрян Путин, следващата държава подложена на нашадение ще е България. Тези опорки ги знаем и сме чували. Искам да кажа, че правителството ще продължи модернизацията на Българската армия и ще влезем в Шенеген и Еврозоната", отговори от своя страна Явор Божанков от ПП-ДБ.  

Дебатите приключиха с изказване на премиера Денков, като почти през цялото време от опозицията скандираха "оставка". Това беше характерно за цялото времетраене на разискванията, като най-активни в това отношение бяха депутатите от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", които не спираха да дюдюкат и подвикват от място, докато на трибуната говореше някой от опонентите им.

Председателят на НС Росица Кирова закри днешното заседанието и обяви, че гласуването на вота на недовеире ще се проведе утре, 16 ноември, в 13.55 часа. 

Последвайте канала на

Калина Христова
4197 290

Свързани новини

Коментари 290

Добави коментар

2023.11.15 | 21:01

290
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

2023.11.15 | 15:26

289
Най-обичам възрожденци под наем. Модернизира се армията тея искат вот на недоверие. Да питам партията на Копейката и Цончо Бонбончо (първоначално възбуждане) с какво ще се защитаваме? С 70 годишна руска техника която нямаме как да ремонтираме ли?!

2023.11.15 | 14:18

287
Червените помияри да го духат
КОЛИО 4алгата ДИФ СЕКИАБДУР.. МА НАГАл

2023.11.15 | 14:19

288
tiny.cc/zc7wuz

2023.11.15 | 14:15

286
Просто се насра гнусната червенка проститутка ахахаха.

2023.11.15 | 14:14

285
Хахаха тагарев как насра крушовската биволица, просто кеф.
Анонимен

2023.11.15 | 13:31

277
Трябва да има гласуване за предсрочни президентски избори поради познаване на съмнителни лица от ъндърграунда. Това е неприемливо според всички принципи.
МРЪСЕНН СИ ГАНСКи АМААНГЛА 4АЛГАр

2023.11.15 | 13:18

270
КОЛЕЕЕЕЕ КИТАИЦЕЕЕЕЕ,,,, сха парим ЛИ РОФОЛУЦИАТА..А А с РЕЗАНИА ти 4 еп .. ВПИрИОДДДДД да трепем сините ВЪСХКАРИ..... ВПиРИОДДДДДД... ПОТОМЦИ АН РЕЗАНИ ПИ СХ Ки и 4аЛГИ
4аафетата ти уМРАт 4Алгооо смесхнаааа

2023.11.15 | 13:30

276
$ААфетатат ти с аТРУПОФЕФЕФ.“ 4алгооо мИРИЗЛИФАФАФ С и ГАНСКАКА.“З ИГГ ХАИЛЛл ЗИИИГГГ ХАИЛЛЛЛ ЗИГГГГ ХАИЛЛЛЛл.“ ЗИГГГ ХАИЛЛЛЛ
do KOLIO 4ALGARA dif SELQNDUr KITAECA

2023.11.15 | 13:24

275
мръсна 4алгооо схти е ба маиак та с страпона на ПЛУФНА АЛИЕв и БАНКИАНСКОто го ведо лубофника му от ГНИАСС.. З Х
МРЪСЕНН СИ ГАНСКи АМААНГЛА 4АЛГАр

2023.11.15 | 13:22

274
КОЛЕЕЕЕЕ КИТАИЦЕЕЕЕЕ,,,, сха парим ЛИ РОФОЛУЦИАТА..А А с РЕЗАНИА ти 4 еп .. ВПИрИОДДДДД да трепем сините ВЪСХКАРИ..... ВПиРИОДДДДДД... ПОТОМЦИ АН РЕЗАНИ ПИ СХ Ки и 4аЛГИ
МРЪСЕНН СИ ГАНСКи АМААНГЛА 4АЛГАр

2023.11.15 | 13:22

273
слусхкасх Ли си 4алгиииката а .. ПомИАРРР... БАЦо е В БАНИАТА с непълнолетни девици а Ти ЕБ....сх собствените си $АААфета
КОЛИО 4алгата ДИФ СЕКИАБДУР.. МА НАГАл

2023.11.15 | 13:20

272
КОЛЕЕЕЕЕ КИТАИЦЕЕЕЕЕ,,,, сха парим ЛИ РОФОЛУЦИАТА..А А с РЕЗАНИА ти 4 еп .. ВПИрИОДДДДД да трепем сините ВЪСХКАРИ..... ВПиРИОДДДДДД... ПОТОМЦИ АН РЕЗАНИ ПИ СХ Ки и 4аЛГИ
НА РЕВОЛУЦИА

2023.11.15 | 13:18

271
С РЕЗАНИА Ми 4еп ,,, ВАСХ КОЛИО 4алгарта ДИФФФ СЕЛЧНДУР И ДОКАЗАН МА АНГАл.. КИТАЕЦА...... АЛАХУ АКАБРАУУУу

Добави коментар

Водещи новини