Илхан Кючюк: ЕС не може да има обща политика по сигурност, ако не промени архитектурата си на функциониране

  • 14 ноември 2023 14:39

  • 551
  • 4
Илхан Кючюк: ЕС не може да има обща политика по сигурност, ако не промени архитектурата си на функциониране
© ДПС
Слушай новината Слушай новината

Като българска национална позиция можем да допринесем в разговора за работата на Съюза – начинът на вземане на решение може да бъде 27 минус едно, може да бъде 27 минус две. Но идеята да има обща външна политика и политика по сигурност и отбрана, която да води ЕС напред и България да участва много ангажирано в този разговор, не може да се осъществи по начина, по който функционира днешния Европейски съюз.

Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е по време на участието си в международна конференция на тема "Модернизация на отбраната", организирана от Центъра за развитие и политики, която се проведе в София, съобщиха от пресцентъра на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е акцентира върху променената геополитическа ситуация. „След случилото се в Украйна, освен че имаме променена политическа среда, всички политически сили залагат като свой приоритет сигурността. Има допирни точки между политиките по сигурността и по миграцията, които също трябва да бъдат отчетени. Европейският съюз трябва да прилага общи политики в тези области, но това е трудно, тъй като първо трябва да бъде решен въпросът кой представлява съюза.“, категоричен бе Кючюк. 

По предложение на ДПС: Съветът на АЛДЕ прие спешна резолюция за Шенген

Според евродепутата геополитическият компас би имал смисъл, ако всички държави успеят да погледнат в една посока, по отношение на геополитическите си приоритети.

На форума приветствия отправиха премиерът Николай Денков, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук и посланикът на Израел Йоси Леви Сфари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
551 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.14 | 18:51

4
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

2023.11.14 | 16:51

3
Точно вие рязаните ли ще учите Европа какво може и какво не. Заминавайте си за Анадола.
мъгел

2023.11.14 | 15:56

2
абе тоя фес много си повярва нещо, оевропейчил се е много, та през ден дава акъл
Stamatis

2023.11.14 | 14:57

1
Илхан, обикнновен папагал на клишета от ЕС! Карадайъ пред него изглежда, като Аполон на мисълта!

Добави коментар

Водещи новини