Росен Желязков в РС Македония: Време е да започнем да работим за благото на нашите граждани

  • 13 ноември 2023 21:17

  • 1148
  • 4
Росен Желязков в РС Македония: Време е да започнем да работим за благото на нашите граждани
© Народно събрание
Слушай новината Слушай новината

Нашите взаимоотношения трябва да са като между добри съседи и е време да го разберем, както и да започнем да работим за благото на нашите граждани. Това заяви председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети пред представители на организации на българи в Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1239

Председателят на българския парламент изрази подкрепата си към нашите сънародници в желанието им за нормализиране на отношенията между двете страни. Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети е на работно посещение в Скопие по покана на председателя на парламента на Северна Македония Талат Джафери.

За три десетилетия не съумяхме да намерим подходящия начин да говорим помежду си така, че младите поколения да се усещат като истински европейци в общия ни дом, отбеляза Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той подчерта, че Европа е мястото, където трудно и през много векове сме достигнали до достиженията на хуманизма, справедливостта и достойнството на личността. По думите му България и Република Северна Македония са призвани да докажат, че принадлежат към европейските народи и споделят с тях общи ценности и обща история.

Росен Желязков заминава на работно посещение в Р Северна Македония

Председателят на българския парламент Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети разговаря в сградата на Българския културно-информационен център в Скопие с представители на български организации от Велес, Щип, Охрид, Битоля, Струга, Прилеп и др. Основен проблем на македонските българи и българските граждани, които живеят в Република Северна Македония, са проявите на нетърпимост и ескалирането на езика на омразата спрямо българското малцинство в страната.

Представителите на организациите изразиха надежда, че ще получат подкрепа от България в търсенето на решения за намаляване на напрежението. Според тях е необходимо да бъдат предприети политически стъпки и от страна на България, и от Република Северна Македония за преустановяване на опитите за насаждане на език на омразата и за създаване на предпоставки за ненужни инциденти между представители на двете страни.

Въпреки антибългарската кампания, която се води от определи среди в Република Северна Македония, хората от двете страни на границата не са се отдалечили, дори се приближават един към друг, отбеляза Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Общата история следва да направи района на Балканите по-обединен, по-силен и по-привлекателен за инвестиции, подчерта още председателят на Народното събрание.

На тази база можем да градим мостове, не да се делим, а да се стремим към общо европейско бъдеще, заяви Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Всичко това е напълно възможно, ако македонската държава изпълни условията и впише българите в основния си закон, наравно с останалите народи, добави председателят на българския парламент.

Нужно е политиците от двете страни на общата ни граница да се съобразят с желанията на хората, смята Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той попита какво коства на политическата класа да приеме промените в Конституцията, свързани с българското малцинство и подчерта, че дебатът между управляващи и опозиция в двете страни не трябва да е водещ в общите действия на нашите две съседски страни.

Парламентарното измерение на двустранните отношения трябва да стимулира диалога между двете страни, подчерта председателят на Народното събрание. Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети отбеляза, че това е и целта на посещението му в Скопие. Сред водещите теми в двустранния диалог трябва да бъде свързаността, смята той.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1148 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Роско

2023.11.14 | 12:28

4
има много сладко розово дупенце, не можеш да му удържиш
BANKIANSKI RAZPRANI EWNUCI

2023.11.13 | 23:08

3
ПЪлНи КА ПуТИ.“З А ОТСТРЕл

2023.11.13 | 22:44

2
Какви два народа? Какви две старни? Лайно мазно си ти!

2023.11.13 | 22:28

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини