На национално съвещание във Велико Търново ГЕРБ решава дали да продължи с подкрепата си за управлението

  • 11 ноември 2023 08:08

  • 2382
  • 8
На национално съвещание във Велико Търново ГЕРБ решава дали да продължи с подкрепата си за управлението
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

На национално съвещание днес във Велико Търново ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще решава дали да продължи с подкрепата си за управлението. В събота ще има национално съвещание във Велико Търново с всички избрани кметове на общини, областните ръководители на партията и парламентарната група, съобщи в сряда пред журналисти председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,

От сряда няколко дни подред парламентарната група и Изпълнителната комисия на партията анализираха изборните резултати от изминалия местен вот и как се изпълняват управленската и законодателната програма, зад които стоят политическите сили в т.нар. "сглобка" – ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ).

Борисов: До утре подкрепяме правителството, след това ще говоря с партията

"Сглобката“ и механизмът може би трябва да се предоговори, заяви лидерът на ГЕРББ Бойко Борисов тази седмица на заседание с парламентарната си група в централата на партията. В здравеопазването, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), имаме ли зам.-министър, в данъчните, в митниците – нямаме, констатира той. Таке че, по-скоро трябва да намерим решение от тази ситуация, убеден е председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Според него не е добре на лидерските срещи да присъстват по 20-30 души, които ги превръщат в "говорене“. Предложението, което трябва да направим, е в сегашната ситуация, примерно във вторниците, съответните министри в съответните комисии да гледат сроковете, да казват какво ще направим - тогава можем да кажем, че носим солидарна отговорност с тях, предложи Борисов.

Ние искаме единна позиция по няколко теми, обясни също в сряда пред медиите Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Подкрепата, която дадохме за правителството, се основаваше на два темела – управленска и законодателна програма, припомни тя. На пръв прочит, посочи Атанасова, има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните ангажименти в управленската програма, но предпочете да не назовава конкретни министерства и области, защото са взели решение следващата седмица председателите на комисиите в Народното събрание да поканят министрите, които отговарят за конкретните политики в изпълнителната власт, и там, където има категорично забавяне и неизпълнение, да бъдат питани защо това се е случило.

Ако има в момента въпрос, на който трябва да си отговорим, е има ли шанс, вероятност, това правителство да работи по-добре, на свой ред коментира зам.-председателят на партията Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. След като си отговорим на този въпрос, ще имаме отговор и на въпроса каква ще е позицията ни по вота на недоверие, поясни той. Аз се боя, че дори бегъл анализ на програмата показва драстично неизпълнение, обясни Дончев.

По време на предизборната си обиколка в Ловеч – след първия тур на местния вот и преди балотажа – лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че за него т.нар. "сглобка" в момента не съществува заради безпринципното поведение на "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". "Знам къде са им аверите, приятелите, срещат се по вили и кръчми тайно – нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях“, каза тогава Борисов.

"За да можем да направим нещо добро, трябва да има коалиция, в която преди да се вземат решенията, да се разпише ясно какво трябва да се направи, за да мога поетия от мен ангажимент да го направя", заяви той и в Плевен.

Последвайте канала на

Калина Христова
2382 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
...

2023.11.11 | 10:12

8
.....

2023.11.11 | 09:35

7
ГЛУПОСТИТЕ НА БОРИСОВ НЕ ВЪЛНУВАТ НИКОГО
Сърбеца

2023.11.11 | 09:30

6
Желаем смърт за този боклук от снимката бавна и мъчителна
ИСТИНАТА

2023.11.11 | 09:27

5
ПРОБЛЕМА на България е,"Другарят-евроантлантик" Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ!!! ВКАРАЙТЕ го в АРЕСТА и го ЗАПОЧВАЙТЕ !!! СТИГА,СТИГА,СТИГА вече се е ГАВРИЛ с ЦЯЛ ЕДИН НАРОД !!! СТИГА !!!

2023.11.11 | 09:14

4
само трошат пари. г ъ з път да види!

2023.11.11 | 09:14

3
никой не вярва на т и к в а т а, но са зависими от него, че всеки месец ги захранва извънредно?
ЕСЕ

2023.11.11 | 09:00

2
в най проваление град , израз на герберското некомпетентно управление.

2023.11.11 | 08:13

1
решението е предизвестено - тиквите немат капацитет да спечелят избори, така че ще има кабинет за пълен мандат даже и без говорящата кожа да е премиер

Добави коментар

Водещи новини