Ивайло Мирчев: Реалистичният срок за отпадане на дерогацията на "Лукойл" е до края на февруари

  • 10 ноември 2023 17:48

  • 1309
  • 6
Ивайло Мирчев: Реалистичният срок за отпадане на дерогацията на "Лукойл" е до края на февруари
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

От самото начало сме да се спре дерогацията.  Дерогация имаше, тъй като е трудно за рафинерията да разчита на друг тип петрол, първо трябва да се преустрои. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Ивайло Мирчев по повод внесеното от Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в искането за отмяна на дерогацията на "Лукойл" в тридневен срок.

Особеността е, че когато бяха наложени санкциите, себестойността на руския петрол спадна рязко. Целта беше приходите от продажбите на тези горива да отиват в бюджета или в цените на, но това не се случи. Малко след като беше договорена дерогацията, кабинетът "Петков" падна и никой от служебното правителство не направи план как приходите да влязат в българския бюджет и да се отразят в спадане на цените на горивата. Става въпрос за няколко милиарда лева за година и половина, заяви Мирчев.

Някои твърдят, че "Лукойл" започва да плаща данъци това не е вярно. В най-добрия случай за тази година "Лукойл" ще платят около 430 млн. лева данъци, което е нищо. Ние не искаме 400 млн. лева, а всичките 4 млрд. лева за годините назад, добави той.

Искането на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: дерогацията да отпадне веднага е трудно да се случи. То може да бъде използвано от някого да се създаде сътресение на пазара на горива. Реалистичният срок може би е до края на февруари 2024 г., обяви депутатът от ПП-ДБ.

Делян Добрев внесе ново предложение за прекратяване на дерогацията на "Лукойл"

Това  е последният етап от една много дълга битка за енергийната независимост на България. Освободихме се от руския природен газ, освободихме се и от руското ядрено гориво, остана последният етап – да се освободим от руския петрол, за да не ни бъдат извивани ръцете. България ще бъде енергийно независима. Ще вземем необходимите мерки за "Лукойл" и се надявам, че в следващите дни ще има новини в тази посока.

Той отговори и на въпрос дали се чувства спокоен за съдбата на правителството.

Не сме били спокойни в нито една година в последните няколко години. Не сме били спокойни, откакто започна войната на Путин в Украйна. Фактите обаче са, че служебните правителства на Радев не бяха полезни за България и ни тласкаха към Евразия. Заедно с партиите, които подкрепят правителството – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, вървим в една посока и постигаме част от целите, които сме си поставили, каза още Ивайло Мирчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1309 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.11.10 | 22:27

6
Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin
Асен

2023.11.10 | 21:20

5
Главурко

2023.11.10 | 19:47

4
Я, свинята се е сплатила !

2023.11.10 | 19:00

3
Боклук мръсен
София

2023.11.10 | 18:43

2
Сега сме независими от Русия и ще ни дават по 3хил. евро заплата !!! Да ви еб@ майката продажна .......

2023.11.10 | 18:32

1
Ивайло Мирчев: Реалистичният срок за отпадане на дерогацията на "Лукойл" е до края на февруари никакъв февруари, сега !!! !!! ФЕВРУАРИ ВЛИЗАМЕ В СВЕТОВНА ВОЙНА!

Добави коментар

Водещи новини