Никола Минчев: Всички трябва да положим усилия това правителство да продължи своята работа

  • 09 ноември 2023 13:40

  • 736
  • 2
Никола Минчев: Всички трябва да положим усилия това правителство да продължи своята работа
© Булфото архив

Не мисля, че има по-добра алтернатива и всички трябва да положим усилия това правителство да продължи своята работа. Това каза зам.-председателят на парламента Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са и депутат от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ пред журналисти в кулоарите, попитан дали има опасност правителството да падне. 

Според него местните избори нямат отношение към развитието на ситуацията в пленарна зала, тъй като разпределението на силите в парламента е установено с парламентарните избори.

Местните избори не дадоха някаква коренно различна политическа ситуация, която да се нуждае от „напасване“ в Народното събрание, посочи Минчев. 

Попитан за смяна на министри, той заяви, че няма такава договорка и обясни, че за това е необходимо съгласие между всички участници в парламентарното мнозинство, предава БТА.

По отношение на смяна на зам.-министри Минчев посочи, че това е прерогатив не на законодателната власт, а на изпълнителната. 

Никола Минчев посочи червените линии за ПП-ДБ пред по-нататъшното управление на сглобката

На въпрос дали е необходимо коалиционно споразумение между партньорите Минчев посочи, че е възможно, ако е под формата на установяване на ясно разписан механизъм на вземане на решения. Ако е обаче разпределение постове между партии в рамките на изпълнителната власт – не, заяви той. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
736 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.09 | 19:18

2
Хоpата вече могат да прeдотвpатят или излекуват диaбeтa само с едно лекаpство. Подходящо за всеки и дeйства бъpзо, пoмoгнeте на сe.бе си или на близкитe си това е лeкаpството----->> goo.su/diabexin

2023.11.09 | 13:58

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини