БСП внесоха вот на недоверие и обявиха: Кабинетът не може да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната

  • 08 ноември 2023 10:05

  • 1649
  • 7
© Пресцентър БСП

Представители на парламентарната група на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" внесоха вот на недоверие срещу правителството с мотиви неспособност на правителството да осигури националната сигурност и отбраната на страната, предаде репортер на Novini.bg.

Вотът е подписан и от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен","ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и независимия депутат Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент.

Избрахме тази тема, тъй като тя най-ярко демонстрира неспособността на правителството да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната. Геополитическите кризи от всякакъв характер се засилват, а правителството вместо да осигурява стабилност и спокойствие, съпътства и способства тези кризи да ни засегнат пряко, каза зам.-председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Атанас Зафиров.

Той показа снимка, за която каза, че е на оградата на българската граница, която е в лошо състояние.

Това е една добра илюстрация на състоянието на българската национална сигурност. Един от основните приоритети, които си постави това правителство – влизането в Шенген, е точно толкова далече, колкото беше и в самото начало на неговото съставяне. Нещо повече, всички мерки, които бяха обещани за подобряване на състоянието на съоръжението, за осигуряване на безопасността на границата, не са изпълнени. Липсват обещаните 1200 гранични полицаи, на което министър Тагарев отговори: "Аз ще пратя 50 войници, които да охраняват границата". Това е еда чудесна илюстрация на безсилието на това управление, посочи Зафиров.

Нинова: В 10 часа внасяме вота на недоверие

Продължава кадровата немощ на Българската армия. Вчера с половин уста министърът на отбраната призна, че тази година приемът на курсанти във Военния университет е 1/3 от обявените нужди, а тези, които ще завършат, ще могат да попълнят едва 22% от нуждите на Българската армия. Това показва един системен кадрови недостиг в Българската армия, който се засилва вместо да се подобрява. Нещо повече, продължава системното изпразване на способностите на българските въоръжени сили и това обикновено се прави в услуга на чужди интереси, не става ясно под какво влияние, отбеляза социалистът..

По думите му преди няколко дни Министерският съвет е взел решение за придобиване на новите бойни машини "Страйкър" преди да има решение на Народното събрание. Това решение на Министерски съвет е в противоречие на законовата рамка, приета от Народното събрание през 2018 г., която казва, че сумата трябва да бъде 1,45 млрд. лева. Решението, което са взели в Министерски съвет, е за 2,2 млрд. лева, и ако това решение бъде обжалвано, то ще падне, тъй като е незаконосъобразно. Това е една практика, която показва как вместо да се помага, се спъва процесът на модернизация на Българската армия. На всичко отгоре са приели, че това решение ще бъде подписано не от министъра на отбраната, тъй като той явно иска да избяга от отговорност, а от един директор на дирекция, коментира зам.-председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

В нашите мотиви сме включили процеса по изпразване на българските складове от въоръжение, процеса по даряване с неясни мотиви и с неясни последствия. Най-големият грях на това управление е, че то продължава задълбочаването на разделението на българската нация, а това също е елемент на националната сигурност. Това го видяхме и в дебата по енергетиката, това го видяхме и в кризата с украинското зърно, и с кризата с ТЕЦ-овете, с унищожението на българската енергетика. Всичко това са теми, които са залегнали в нашия вот на недоверие, каза още Атанас Зафиров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1649 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.11.08 | 12:50

7
свине продажни..
Този кабинет е най "стабилният"

2023.11.08 | 12:47

6
Маф иотски кабинет в историята, щото е сглобка в посолството и само то има решаваща дума за сглобката.

2023.11.08 | 12:28

5
Този кабинет е най стабилен а вие отивай дасе чу.каш с Възраждане Коцето.
Сн.Нешева

2023.11.08 | 10:52

3
Поздравления и подкрепа! Някой трябва да покаже на тези негодници къде е мястото им!!!
ТИКВУН

2023.11.08 | 10:56

4
В на майка ти пу*ката им е мястото !!
Киролацията на К.у.р.о

2023.11.08 | 10:23

2
Киро Тъпото да подготви вазелина защото Боко така ще му го нафърфори на него и на Асен Швестера, че свят ще им се завие. Оная очилата шушумига Денков даже не влиза в сметките.
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2023.11.08 | 10:16

1
ТОШО КОМУНИСТА ОТ ИТН ...., НАЙ ГОЛЯМАТА УСТА С ЛАЙЙЙНОМЕТ МУ ДАЛИ ......,ААААААААААААААХХХХХХХЙЙЙ

Добави коментар

Водещи новини