Румен Радев: Днес, утре и винаги ще имаме нужда от нашите учители и просветители

  • 01 ноември 2023 10:10

  • 991
  • 6
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

По случай Деня на народните будители българският национален флаг бе издигнат пред сградата на президентската институция.

Отбелязваме Деня на народните будители

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на прие строя на Националната гвардейска част.

След церемонията в Гербовата зала на "Дондуков" 2 държавният глава отправи приветствие.

Духовността, просветата и родолюбието са в основата на напредъка, единството, силата, самочувствието на българската нация. Вече повече от век 1 ноември ни припомня светлия пример на най-достойните представители на нашия народ - възрожденци, просветители, личности, които будят сърцата и душите на българите.

Голямата кауза, същността на будителството остават неизменни. Това са младите, това са бъдещите поколения на България. Нашите деца гледат към бъдещето през технологиите, които обещават да ги направят много по-успешни от всякога. Това заяви президентът Радев в своето поздравително слово.

По думите му будителството ни връща към нашите корени.

Още през 1922 г. министърът на народното просвещение Стоян Омарчевски обосновава необходимостта от специален Ден на народните будители с думите: „Нашата младеж трябва да знае, че животът само тогава е ценен, когато е вдъхновен от идейност, от стремеж; само тогава животът е съдържателен и смислен, когато е обзет от идеализъм, когато душите и сърцата трептят за хубавото, националното, идеалното…“

Днес, утре и винаги ще имаме нужда от нашите учители и просветители. За да не забравяме кои сме, за да помним най-важният урок, а именно мъдростта и силата, които да ни водят през ветровете и изпитанието на времето, каза държавният глава.

Последвайте канала на

Нора Виткова
991 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.11.01 | 14:30

6
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2023.11.01 | 13:09

5
КАЖИ ЗА МОНИКА ОТ КВОТАТА НА ПП,ДБ ДЕТО ГЛАСУВАТ В СЕКЦИЯ И ДОПЪЛВАТ БЮЛЕТИНИТЕ....., ... ИЗМАМАТА ПП ,ДБ ...

2023.11.01 | 12:14

3
За ментеливите избори ни дума в тоя сайт . За Врачанско всеки живеещ там знае, че гласуването е менте работа. Мездра е в плен от години на Аспаруховата мафия и кмета е един и същ макар, че никой не го иска .ДОКОГА?

2023.11.01 | 12:15

4
Искаме честни избори!!!
Георги Илиев Митев

2023.11.01 | 11:14

1
Това не са будители , а възпитатели . Президентът да влага разум , а не да говори с шаблони .

2023.11.01 | 11:34

2
Тоз ие РЕЗИЛДЕНТ! руски РЕЗИЛДЕНТ!

Добави коментар

Водещи новини