Министър Йоловски: Много по-устойчиви сме в киберпространството отколкото преди една година

  • 26 октомври 2023 11:39

  • 666
  • 0
Министър Йоловски: Много по-устойчиви сме в киберпространството отколкото преди една година
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Много по устойчиви сме в киберпространството отколкото преди една година. Това заяви министърът на електронното управление Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент, който взе участие в провеждащата се в София конференция AI N' CYBER 2023. Форумът цели да сподели добрите практики от Украйна и да насърчи диалога за сътрудничество между двете страни в сферата на изкуствения интелект и киберсигурността.

„Моето министерство се стреми към дигиталната трансформация на България. Правим необходимите стъпки в тази посока и не изоставаме“, каза той пред участниците на форума. 

Министърът припомни, че в началото на войната в Украйна през миналата година изведнъж са започнали мощни дигитални атаки срещу български правителствени сайтове и системи на страната ни. 

Министър Йоловски представи новите възможности на е-Здраве и даде подробности за бъговете с е-рецептите

„Ние се изправихме срещу тези атаки. Поради позицията ни, че подкрепяме Украйна, трябваше да намерим бързо разрешение. Създадохме защита, която ни помогна да се справим с това“, увери министърът. Той припомни, че са на път европейски регулации, свързани с развитието на изкуствения интелект, но подчерта, че има нужда и страната ни да изработи специфични български регулации. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини