Вижте какви решения ще взема кабинетът "Денков" утре

  • 24 октомври 2023 18:50

  • 16509
  • 1
Вижте какви решения ще взема кабинетът "Денков" утре
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министерският съвет ще проведе редовно заседание в сряда, 25 октомври, от 9 часа.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. Заседанието ще протече при следния предварителен дневен ред:

1. Проект на Решение за одобряване на Национална стратегия за околна среда 2021- 2030 г.

Внася: министърът на околната среда и водите

2. Проект на Решение за одобряване участието на Република България с национален щанд на Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2024", което ще се проведе от 13 до 16 февруари 2024 г. в Нюрнберг.

Внася: министърът на земеделието и храните

3. Проект на Решение за участието на Република България в 60-ото издание на Венецианското биенале за изкуство във Венеция, Италианската република, което ще се проведе от 20 април до 24 ноември 2024 г.

Внася: министърът на културата

4. Проект на Решение за одобряване на Списък на приоритизирани искания от 2023 г. за получаване на подкрепа по Инструмента на Европейския съюз за техническа подкрепа.

Внася: министърът на финансите

5. Проект на Постановление за възстановяване на средства по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г.

Внася: министърът на финансите

6. Проект на Решение за изменение и допълнение на Решение № 280 на Министерския съвет от 2022 г. за приемане на стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели през 2023 г.

Внася: министърът на образованието и науката

7. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2023 г. за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г.

Внася: министърът на образованието и науката

8. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2023 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно- туристическа дейност.

Внася: министърът на вътрешните работи

9. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2023 г.

Внася: министърът на правосъдието

10. Проект на Решение за даване на съгласие за придобиване от Съединените американски щати на право на собственост върху недвижими имоти в местност „Орлова круша", с. Лозен, район „Панчарево", Столична община, за дипломатически жилища.

Внася: заместник министър-председателят и министър на външните работи

11. Проект на Решение за даване на съгласие за продажба на недвижим имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура" - София.

Внася: министърът на транспорта и съобщенията

12. Проект на Решение за даване на съгласие за продажба на недвижим имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура" - София.

Внася: министърът на транспорта и съобщенията

13. Проект на Решение за обявяване на части от имоти - публична държавна собственост, за имоти - частна държавна собственост, и за даване на съгласие за премахването им.

Внася: министърът на транспорта и съобщенията 

Николай Денков за "Лукойл": Предложението да се отмени дерогацията е невъзможно

14. Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България, Министерството на отбраната на Република Чехия, Министерството на отбраната на Дания, Министерството на отбраната на Република Естония, Министерството на отбраната на Република Финландия, Федералното министерство на отбраната на Федерална република Германия, Министерството на отбраната на Унгария, Министерството на отбраната на Република Латвия, Министерството на националната отбрана на Република Литва, министъра на отбраната на Кралство Нидерландия, министъра на отбраната на Кралство Норвегия, министъра на националната отбрана на Румъния, Министерството на отбраната на Република Словения и Министерството на отбраната на Кралство Швеция относно съвместно закупуване на наземни системи за противовъздушна отбрана в рамките на Инициативата „Щит на Европейското небе".

Внася: министърът на отбраната

15. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвет „Общи въпроси", проведено на 19 септември 2023 г. в Брюксел.

Внася: заместник министър-председателят и министър на външните работи

16. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност част „Вътрешен пазар и индустрия", проведено на 25 септември 2023 г в Брюксел.

Внася: министърът на икономиката и индустрията

17. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, част „Вътрешни работи", проведено на 28 септември 2023 г в Брюксел.

Внася: министърът на вътрешните работи

18. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по общи въпроси, част „Кохезионна политика", проведено на 28 и 29 септември 2023 г. в гр. Мурсия, Кралство Испания.

Внася: министърът на финансите

19. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2023 г.

Внася: министър-председателят

20. Проект на Решение за одобряване на План за внедряване на Интегрирана финансово-информационна система за първостепенните разпоредители с бюджет по държавния бюджет и за възлагане на министъра на финансите да сключи договор за комплексна услуга по системна интеграция.

Внася: министърът на финансите

21. Проект на Решение за приемане на план за 2023 г. за изпълнение на Актуализираната национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012 - 2030 г.).

Внася: министърът на труда и социалната политика

22. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за медицинските изделия.

Внася: министърът на здравеопазването

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
worlok

2023.10.24 | 21:28

1
genocit na bg. tva reshenieto...

Добави коментар

Водещи новини