Денков отива във Виена, среща се с австрийския канцлер

  • 23 октомври 2023 18:02

  • 935
  • 3
Денков отива във Виена, среща се с австрийския канцлер
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще посети утре Виена, където ще се срещне с австрийския канцлер Карл Нехамер, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата ще имат среща на четири очи, след което ще се проведат двустранни разговори с участие на българската делегация, в която са включени министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова. 

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще посети също австрийския парламент, където ще проведе среща с председателите на комисиите по въпросите на ЕС, по външна политика, по вътрешни работи, както и с председателя на парламентарната група „Австрия-България, Румъния“ д-р Харалд Трох и с народни представители от различни политически формации. В рамките на визитата акад. Денков ще се срещне също с председателя на Обединението на австрийските индустриалци Георг Книл и висши мениджъри на големи австрийски компании, които оперират на българския пазар.

Денков към Соботка: Австрия ще спечели, ако България и Румъния са в Шенген

Последвайте канала на

Константин Тодоров
935 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.23 | 21:29

3
Пo-goбpe ga npaтим Динko oт Ямбол...
Хо Хо

2023.10.23 | 18:33

1
Проблем са.и.холандците, но с тя се преговаря много трудно

2023.10.23 | 19:56

2
Проблема е Сопола,където ще ходи

Добави коментар

Водещи новини