Божидар Божанов (ДБ) за дерогацията: Винаги сме били за това да не се облагодетелства "Лукойл"

  • 21 октомври 2023 18:58

  • 1376
  • 12
Божидар Божанов (ДБ) за дерогацията: Винаги сме били за това да не се облагодетелства "Лукойл"
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Първо ще се запознаем с детайлите. През лятото имаше няколко консултативни съвета при премиера със служби и ресорните министерства. Те тогава изготвиха план, да видим докъде са, да видим възможен ли е срокът, който те предлагат. Ние от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" винаги сме били за това да не се облагодетелства "Лукойл". Много отдавна сме настоявали и държавата да се върне контрола над пристанището в Росенец, и да бъде сменен представителя на държавата в "Лукойл", така че това да намалява влиянието им и изтичането на средства към Руската федерация, със сигурност е нещо, което подкрепяме". Така депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има коментира пред БНТ решението на ГЕРБ да внесе проект на решение за прекратяване на дерогацията на "Лукойл".

На въпрос дали парламентарната им група ще подкрепи решението, ако то крие опасност от вдигане на цените на горивата, той отговори: "Както и при машините, мерим риск. Ако е 1%, на практика опасност няма. Ако е 70%, е друг въпрос. В тези детайли е важно да не излизаме с бомбастични твърдения".

Подкрепа за това вече изявиха от ДПС.

Пеевски: Ще подкрепим ГЕРБ за прекратяване на дерогацията за преработка на руски петрол на “Лукойл Нефтохим Бургас”

Божанов увери, че манипулиране на машините за гласуване не е възможно. Във вторник временната комисия за безопасността на машините изслуша ютюбъра Станислав Цанов, който разказа, че е искал да подготви видео за устройствата, след което е бил предупреден от Алексей Петров да не се занимава с темата. На заседанието бе обсъдено да се направи стрес тест на машините. Божанов обясни, че със сигурност няма време той да се проведе преди предстоящия вот на 29 октомври.

Станислав Цанов: Алексей Петров ми звънна леко подпийнал по "Телеграм", демонстрираше безлимитните си възможности

Депутатът се е запознал с данните на МРРБ, от които станаха видни скандални регистрации по настоящ адрес, при които стотици хора живеят в полето или в една къща или апартамент. "Този реален проблем променя гласа на хората, които живеят там. Те получават едни пришълци, които не живеят реално там, и те избират кмет вместо тях", коментира Божанов.

Той обясни, че контрол има - първо при регистрацията, а после - шест месеца преди изборите. "Хората, които участват в този контрол, да се заемат сериозно с тази проверка, защото понякога нещата изглеждат законни. Например представяме договор за наем, само че дали е проверено, че наемодателят е собственика на това място?", обясни депутатът и добави, че в момента тези проверки се правят ръчно, но ако има електронен регистър, те ще могат да стават автоматично.

Абсурдна неуредица с електронните рецепти

Относно влизането в сила на електронните рецепти, той коментира, че информационната кампания с лекарите е трябвало да е по-добра. Един от проблемите е, че ако докторът е изписал едно лекарство, фармацевтът не може да го замени по закон. "Електронната рецепта показва дефицитите на процеса, които ги е имало и преди, но са били заобикаляни. И на мен ми се е случвало фармацевт да ми каже, че няма това, което ми е предписано, и да отида в друга аптека. Но като го няма в три аптеки, вземаш заместител", коментира Божанов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1376 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2023.10.21 | 20:12

3
ЩЕ СЕ УКЪКАТЕ БЕЗ РУСИЯ! Американски и Европейски НЕФТ НЯМА и НЯМА да има! НЕФТА Е НА БРИКС!

2023.10.22 | 06:18

12
какво е това бриск?

2023.10.21 | 19:44

2
Искате ли дълъг и страстен секс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik
17.05.1976

2023.10.22 | 03:26

11
!!! Наде.жда Дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. СТАРА СНИМКА , НО Е ТОЛКОВА АВТЕНТИЧНА. БЛАГОДАРЯ НА ЦЕЛИЯ ЕКИП НА НОВИНИ БГ !

2023.10.21 | 23:01

5
Искате ли дълъг и страстен секс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik
НАДЕ.ЖДА ДОЙ.ЧЕВА

2023.10.22 | 03:21

10
!!! Наде.жда Дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. СТАРА СНИМКА , НО Е ТОЛКОВА АВТЕНТИЧНА. БЛАГОДАРЯ НА ЦЕЛИЯ ЕКИП НА НОВИНИ БГ !

2023.10.22 | 02:15

9
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.10.22 | 01:30

8
ТО ВИЕ БЯХТЕ И ЗА ТОВА ДА ВКАРАТЕ БОЙКО И ПЕЕВСКИ В ЗАТВОРА, АМА СЕГА ИМ ДУХАТЕ.
България

2023.10.22 | 00:44

7
Слава РУСИЯ
worlok

2023.10.22 | 00:15

6
30 godini gledame samo otpadaji...

2023.10.21 | 21:59

4
Ох мале голяммм ГЛАД за БЪЛГАРИТЕ без РУСИЯ, БЪЛГАРИТЕ ще ВИЯТ и ще МОЛЯТ РУСИЯ ДА ПРОСТИ И ДА НАХРАНЯТ БЪЛГАРИТЕ И ДА ВЪЗСТАНОВИ НОРМАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ. ОХХ МАЛИИ...
Имаше един генерал

2023.10.21 | 19:21

1
Който до смъртта си се бореше да се сложат отчитащи устройства в Лукойл,но не успя.Този генерал беше честен и не остави никакъв бизнес на синовете си,имаше една панелка в Русе и една селска къща. Той се казваше Ваньо Митков Танов,роден в Монтанското село Смоляновци!!! Лека му пръст,велик човек!!!

Добави коментар

Водещи новини