Йотова: Българската граница е сред най-сигурните в ЕС, вижте какво става в Италия и Гърция

  • 16 октомври 2023 10:18

  • 1051
  • 3
Йотова: Българската граница е сред най-сигурните в ЕС, вижте какво става в Италия и Гърция
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В момента България има една от най-сигурните граници в Европейския съюз. Вижте какво се случва в Италия, в Гърция. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред журналисти в Националния дворец на културата, където откри форума „Платформа на Франкофонията, на многоезичието и на сътрудничеството в Европа“.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

„Независимо от многото гласове, които чуваме не само в страната, но и отвън, на скептиците по отношение на нашето разширяване към Шенген, аз смятам, че и този път България ще се справи. Разбира се, това не може да бъде само наша задача. Упрекът ми е към европейските институции, защото знаете, че пактът за миграция е блокиран – той не се движи, не е приет. Част от клаузите вътре не са изгодни за България, защото ще продължава да действа т.нар. Дъблинско споразумение“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Според нея това ни обрича да бъдем страна, която основно ще се грижи за хората, които ще стъпят за първи път на европейска територия.

ООН: Около 186 000 мигранти са прекосили досега Средиземно море към Европа през тази година

Свикването на Консултативен съвет ще бъде само по преценка на президента на страната. Той направи вече една много сериозна консултативна среща с министър-председателя, със заместник министър-председателя, със службите. Следим много внимателно всичко, което се развива като криза – и в Израел, и в Газа, добави вицепрезидентът, цитиран от БТА.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира още, че вотът на недоверие към правителството е нормална парламентарна практика и добро поле да се развива дискусия.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1051 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.16 | 15:25

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik
Тумо

2023.10.16 | 15:15

2
Добре че Турците не позволяват на имигрантите да се доближат до Българската граница Българите трябва да благодарят Турците за тази промоция от Турска страна ако не са те имигрантите ще пометат нашата граница за отрицателно време.
Благоизтезар

2023.10.16 | 10:31

1
НедайсиБоже,да,тръгнат,къ,границата,Ни,нищо,не,може,да Ги,спре

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини