Асен Василев ще участва в редовните Годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ

  • 12 октомври 2023 14:31

  • 691
  • 2
Асен Василев ще участва в редовните Годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на ще участва в редовните Годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на Международния валутен фонд (МВФ), които ще се проведат в периода 12-15 октомври 2023 г. в Маракеш, Мароко.

Българската делегация е представена от министъра на финансите и управителя на Българската народна банка, в качеството им на управители за Република България в двете международни финансови институции.

В рамките на Годишните срещи ще се проведат специализирани дискусии и презентации, срещи на Международния валутен и финансов комитет и на Комитета за развитие, както и на Нидерландската група от страни, в която членува и България.

МВФ очаква растеж на българската икономика с 1,7% през 2023 г. и с 3,2% догодина

Членовете на българската делегация ще проведат срещи с висшите ръководни екипи на Световната банка и МВФ и с представители на финансовия сектор, и ще участват в работни формати на ниво министри и управители на централни банки по теми, свързани с глобалните икономически и финансови предизвикателства, рискове и перспективи на фона на поредицата от кризи, които преживява светът.

Очаква се във фокуса на разговорите да бъдат също така реформите и приоритетите в работата на МВФ и на организациите от Групата на Световната банка, съобщават от пресцентъра на финансовото министерство.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
691 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.12 | 17:58

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Пенсионер

2023.10.12 | 14:39

1
Еее най- после,дано има за какво!

Добави коментар

Водещи новини