Ангел Найденов: "Хамас" демонстрира тероризъм в най-отвратителния и най-подлия му вид

  • 11 октомври 2023 22:18

  • 1408
  • 11
Ангел Найденов: "Хамас" демонстрира тероризъм в най-отвратителния и най-подлия му вид
©
Слушай новината Слушай новината

Бившият министър на отбраната Ангел Найденов коментира в предаването "Денят ON AIR" военните действия между Израел и групировката "Хамас".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

"Чухме, че няма пряка заплаха за сигурността на България. По-високата степен на застрашеност засягаше израелски обекти на територията на страната. Има рискове и в икономически план, цените на горивата бяха повишени. Има рискове от бежанска вълна, Газа е един от най-гъсто населените райони - най-малко 1 млн. бежанци. Има рискове, които са свързани с дестабилизация на района и преливане на конфликта", обясни експертът. 

Според него съществува риск конфликтът да бъде глобализиран, а срещата на службите при президента Румен Радев е необходима.

"Няма съмнение, че това е безпрецедентно нападение по своите мащаби и брутална жестокост от страна на "Хамас" срещу Израел и цивилното му население. Тероризъм срещу цивилни граждани в най-отвратителния и най-подлия му вит. Това е война на "Хамас" срещу Израел", подчерта Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Сирени за въздушна опасност звучат в Израел, обстрелът на „Хамас“ продължава

Гостът припомни, че за заложници от "Хамас" са взети жени, деца и възрастни хора. Те са отведени в различни райони на Ивицата Газа с цел използване като жив щит срещу Израел. Част от тези заложници са в ръцете на "Ислямски джихад", който се смята за клон на "Ислямска държава". Сред заложниците има и чуждестранни граждани.

Найденов определи вътрешните проблеми в Израел като част от причините за случилото се, и добави, че има проспиване от службите на Израел на подготовката на атаката на "Хамас". Той е убеден, че атаката се е случила с прякото участие на Иран.

По думите му Израел не атакува безразборно, а цивилни жертви има, защото "Хамас" използва социални обекти от инфраструктурата на Газа. Около 6000 души на квадратен километър е гъстотата на населението в Газа, можем да си представим кошмара на бойните действия, отбеляза Найденов.

"Част от задачите на Израел са свързани с ликвидиране на терористичните групи, неутрализиране на военния потенциал на "Хамас", който не е никак малък. Значителна част от помощите за "Хамас" очевидно са отивали във въоръжение. Необходимо е осигуряване на териториите в близост до Ливан, Сирия и Йерусалим да не бъдат обхванати от насилие", коментира още Найденов.

Той е на мнение, че отношението на Саудитска Арабия към бойните действия може да разбие всичко позитивно, което е постигнато към момента в дипломатически и икономически план с Израел. А процесът на нормализация би лишил палестинците от база за подкрепа в лицето на Саудитска Арабия.

Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен не е оптимист за скорошен край на войната и според него липсва перспектива за политическия процес, а цената ще бъде висока и за двете страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1408 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Сърбеца

2023.10.12 | 07:03

11
Кво гнусно тъпо просто платено мекотело

2023.10.12 | 02:06

10
А ти демонстрираш,че си довършен идиот

2023.10.12 | 01:27

9
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.12 | 01:25

8
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.12 | 00:37

7
bokluk hamaz sa napadnali edna darjava uzrael no istuinskite teroristi kravarite sa napadnali 15 darjavi nai malko bokluk glupav
Ха

2023.10.11 | 23:24

6
Абе муико кой беше ти

2023.10.11 | 23:12

5
Къде го видя?Аз виждам друго от 50 години!

2023.10.11 | 23:08

4
Танковете ще разрешат проблема бързичко...

2023.10.11 | 22:59

3
И ти ли ЮДО

2023.10.11 | 22:45

2
Израел демонстрира тероризъм в най-отвратителния и най-подлия му вид

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини