Желязков заведе председателя на австрийския парламент на границата с Турция

  • 10 октомври 2023 13:08

  • 921
  • 0
Желязков заведе председателя на австрийския парламент на границата с Турция
© Народно събрание

Ценим високо усилията на България за опазването на външната граница на Европейския съюз. За нас България е важен партньор. Това каза председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка при посещението си на българо-турската граница, в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ днес.

Той бе придружаван от председателя на Народно събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, по чиято покана е у нас.

Хилядите опити за нелегално преминаване у нас, които бяха цитирани и които са предотвратени, показват, че предизвикателството е огромно и това е общоевропейски ангажимент. Вярвам, че ще бъде оценено, че се справяме по най-добрия възможен начин с помощта на нашите партньори от ЕС, посочи Желязков. 

„Българската държава се справя изключително успешно с противодействието на нелегалната миграция“, отбеляза и главният секретар на МВР Живко Коцев. Той отчете значително увеличение - с над 75% на наказателните производства, свързани с трафика на хора и с 30% на осъдителните присъди.

Росен Желязков посрещна председателя на Националния съвет на Австрия

Соботка и Желязков посетиха участък от сухоземната държавна граница с Турция, където разгледаха инженерното възпрепятстващо съоръжение и системите за наблюдение. Те бяха запознати с дейността на „Гранична полиция“ от зам.-директора на институцията Радослав Кулеков, както и с контрола и мерките за предотвратяване на опитите за незаконно влизане в България.

След това Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и Волфганг Соботка посетиха граничния пункт „Капитан Андреево“, за да наблюдават в реално време обработването на документите и извършването на граничния контрол на преминаващите превозни средства и лица.

Последвайте канала на

Владимир Василев
921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини