Каракачанов е удостоен с „Доктор хонорис кауза“ от ВВВУ „Георги Бенковски“

  • 06 октомври 2023 13:27

  • 879
  • 1
Каракачанов е удостоен с „Доктор хонорис кауза“ от ВВВУ „Георги Бенковски“
© БТА

Почетната докторска степен „Хонорис кауза“ бе присъдена днес на почетния председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, вицепремиер и министър на отбраната в периода 2017-2021 г. д-р Красимир Каракачанов от началника на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски.

Почетното звание „Доктор хонорис кауза” на ВВВУ „Георги Бенковски“ се присъжда за изключителни постижения и неоценим принос за развитието и популяризирането на висшето училище в национален и международен мащаб. 

Каракачанов има изключителни заслуги за създаването на ВВВУ „Георги Бенковски“ през 2020 година, както и за осигуряването на необходимите финансови ресурси, възраждането и модернизирането на училището и цялостното развитие на висшето военновъздушно образование в Република България - това са част от мотивите на Академичния съвет, който на свое заседание на 7 септември 2023 г. взе решение да удостои с почетното звание д-р Красимир Дончев Каракачанов.

Каракачанов: Клякането пред плана „Макрон” е национално предателство

Почетното огърлие и диплом на „Доктор хонорис кауза“ бяха връчени днес в Плевен по време на  откриването и пленарната сесия на Годишната международна научна конференция на ВВВУ. 

Първият пленарен доклад бе на Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността на тема „Участие на българското войнство в Илинденско-Преображенското въстание“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
879 1

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.06 | 14:52

1
Благодаря за информацията. не ме интригува. И без Виагра и всякакви други подобни стимулатори НА МЕНЕ МИ СТАВА.

Добави коментар

Водещи новини