Борисов: Пропуските в управлението ги казвам всеки ден на Денков, в някои министерства не си вършат работата

  • 05 октомври 2023 09:27

  • 2732
  • 93
©
Слушай новината Слушай новината

Щом блокадите на АМ „Тракия” остават, въпреки подписаното и гласувано споразумение с енергетиците, явно има някакво недоверие. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„В момента имаме една много силна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през парламента. В енергетиката по същия начин, за правосъдната реформа също”, поясни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Според него обаче нищо не се случва в цели сектори и има неработещи министри.

"Има цели сектори, за които, ако ви изпитам, няма да знаете името на министъра. На спорта кой е?“, изпита той журналистите, които за негова изненада му отговориха правилно. 

Причината, според него, е, че не те не работят и нищо не се е случило в цели сектори. Той разкритикува остро министъра на спорта.

"Хората ме питат какво строите, ще разширявате магистрала "Тракия", ще започвате ли магистрала "Черно море", започнахте ли тунелите, но аз мълча. Какво да има кажа, много са готини министрите, ама нищо не се случва", допълни той.

След това изброявайки останалите сектори, в които според него нищо не се случва, намекна и в кои други министерства би имало кадрови промени: в министерството на иновациите и растежа, чиито титуляр е Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни, в министерството на икономиката и индустрията с ръководител Богдан Богданов, в министерството на транспорта с ръководител Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, в министерството на регионалното развитие и благоустройството с министър Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното.

"В момента светът много бързо се развива в много сфери. Нашите икономически представители, търговски аташета, трябва да отварят пазари, в иновациите, в растежа да заложим ясен план - какво отваряме, какво затваряме, къде са инвестициите, какво е финансовото положение", посочи той.

„Всяка вечер си говоря с Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и му казвам къде са пропуските. Казвам ги на всички. При гласуване на вот на недоверие ше подкрепим правителството в зала, но не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм критичен, за да се използва времето и да работим още по-добре”, коментира той.

По думите му, ако работи добре, правителството може да изкара пълен мандат.

"В парламента всичко ще се приеме. Днес ще приемем законите, утре Конституцията. Това, което като план-график сме си поставили, ще го изпълним. Същото искам да го прави правителството. Не да ни вкарват ту в зърнена, ту в енергийна криза. Предварително трябваше да са се срещнали със синдикати, работодатели, синдикати, не да идват в парламента, ние да се явяваме гарант. Това не е окей", каза лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Парите в държавата свършват“, заяви Борисов.

„Това ме връща във времето, в което нашите правителства работеха на излишък. Не на дефицит, не да не може да се върже краят на годината“, припомни той.

Попитан за увеличението на заплатата на шефа на НАП с 1000 лв., той отговори: „Дали е с 1000 лв. или не, няма да вляза в тази жълтиния. Важно е той да бъде осигурен и тези хора, не говоря за имена, когато заемат този пост, да знаят, че могат да си хранят семейството, да бъдат твърди, да бъдат безкомпромисни“.

 

Бойко Борисов: През тези три години, в които българите допуснаха да се чегърта ГЕРБ, парите заминаха

И бе категоричен, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да е партията, която ще свали кабинета.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2732 93

Свързани новини

Коментари 93

Добави коментар

2023.10.05 | 13:05

93
Нямаме място с руските варвари

2023.10.05 | 13:01

91
БОЙКО ОСВЕН ДА ЛАЕ ОТСТРАНИ КАТО ДРЪТА КУЧКА ДРУГО НЕ МОЖЕ

2023.10.05 | 12:46

90
Трябва наво евроатлантическо правителство, ако искаме да замажем нещата. Това вече е .....
пп спермите

2023.10.05 | 12:38

89
върни парите бойко от еврофондовете запалта 2000 лв и пенсия 2000 лв и хората няма да те наричат тиква
Естествено

2023.10.05 | 12:28

88
че няма да сваля кабинета. Той има изгода те да вадят кестените от огъня които Радев и сие хвърлиха в него , не без помощта и на ГЕРБ....

2023.10.05 | 12:23

87
Борисов най-добре е да млъкнеш и да поскаш вот на недоверие,а не да подкрепяш алчните олигофрени.
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2023.10.05 | 12:21

86
ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2023.10.05 | 12:21

85
ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2023.10.05 | 12:21

84
ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!

Добави коментар

Водещи новини