Михаил Миков е в недоумение: Защо искат да сменят националния празник? От Русия ли се уплашиха?

  • 04 октомври 2023 17:51

  • 1423
  • 5
Михаил Миков е в недоумение: Защо искат да сменят националния празник? От Русия ли се уплашиха?
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Протестиращите не вярват на властта. Те не вярват, че това, което се говори, ще се изпълни. Не вярват, защото в последните години в българската енергетика протичат негативни процеси. ПАВЕЦ Чаира е счупена от години, блоковете от руснаците ги продадохме на няколко пъти на украинците, а сега се готвим да затворим ТЕЦ-овете. Това заяви в ефира на Nova News бившият председател на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Думите му дойдоха в отговор на въпрос относно приетото от депутатите сключено споразумение между правителството и протестиращите енергетици и миньори. Той допълни, че те (протестиращите, б.р.) са „златните кокошки“ на България и „не е добре да ги колиш“.

След процедурни хватки, обиди и скандали - НС прие споразумението с протестиращите миньори и енергетици

Големият въпрос е докога ще изкара тази коалиция. Очевидно ги е страх да внесат бюджета навреме. Тези пари от Европа са жизнено необходими, за да оцелее властта, каза още Миков.

Според него има индикации на правителствена криза и прогнозира, че тя ще се задълбочи, когато реалните финансови показатели на държавата станат обществено достояние след местните избори.

По темата с конституционните промени Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно смята, че единственото, което се цели, е отнемане на правото на президента да назначи служебен кабинет, за да може редовното правителство да се задържи „още малко на власт“.

ВСС не хареса промените в Конституцията

„Това няма да срещне разбиране в обществото. Знаете колко време продължи пазарлъкът за създаването на тази коалиция. Накрая всички се събраха само заради парите от Европа“, допълни бившият председател на НС.

На въпрос за смяната на националния празник Михов отбеляза, че в страната вървят масови подписи за запазването на 3-ти март.

Толкова ли се уплашиха от Русия, че искат да махнат 3-ти март? Това е смешна история, отсече той.

За реформите в спецслужбите Михов изрази мнение, че те се правят, защото ген. Атанасов е „мераклия“ да ги употреби политически.

„Не виждам как ще се подобри работата им, когато се смени началникът и се сложи някой политически комисар. Тези работи с верните другари на важните постове сме ги виждали преди '89-а и след '89-а година“, посочи в заключение Михов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1423 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.04 | 19:27

5
Не са се уплашили. Никой не харесва невъзпитани гости.
Z Z Z Z Z

2023.10.04 | 18:01

1
НИКОЙ НЕ ГО "СМЕНЯ", ОЛИГОФРЕН, ПРОСТО НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК ТРЯБВА ДА Е СВЪРЗАН С НАЦИЯТА. А КАКЪВ ПО-НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ОТ 22 СЕПТЕМВРИ, ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ?
Путинолизци гадни

2023.10.04 | 19:14

4
Абсолютно. И да не забравяме, че Русия беше категорично против Съединението - както винаги ни прави гадни номера.

2023.10.04 | 19:07

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.10.04 | 18:05

2
Тов мико па се сети. Стара тема е вече. Ама нали неизтрзняваш

Добави коментар

Водещи новини