Денков не вижда причина да иска оставката на енергийния министър, каза какво мисли и за готвения вот на недоверие

  • 04 октомври 2023 15:39

  • 1717
  • 8
Денков не вижда причина да иска оставката на енергийния министър, каза какво мисли и за готвения вот на недоверие
©

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заяви, че няма да поиска оставката на енергийния министър Румен Радевминистър Румен РадевРумен Радев е роден на 4 август 1968 г. в Силистра. На 6 юни 2023 година е избран за министър на

Повод за думите му са днешното изказване на министър Радев, който коментира, че споразумението между кабинета и протестиращите в сектор Енергетика е "трудно, но изпълнимо". Последва остра реакция от страна на на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

Министърът на енергетиката е тук и ще си каже точно какво е казал. Заглавието, което видях "трудно, но изпълнимо" е правилно. Оттам имаше някакви грешни интерпретации, коментира Денков пред журналисти в парламента. 

Няма за какво да му искам оставката. Това е човекът, който трябва да свърши огромната част от работата, която предстои през следващите месеци, категоричен бе Денков. 

По думите му в момента се работи по това, което е обсъждано и подписано по време на срещата вчера. 

Министър Радев: Точките в споразумението са трудни, но изпълними

Винаги сме казвали едно и също нещо. За да започнат преговори с Брюксел трябва да са внесени документи. Няма как да преговаряме за Териториалните планове, ако не сме ги внесли. Затова обяснявам, че няма как да ги изтеглим, защото няма да има за какво да говорим с Брюксел. С Брюксел не се договаря "аз мисля едно, те друго". Вкарват се документи, четат се от експерти и се обсъджат конкретни текстове. Процесът на преговорите започва с внасянето на плановете на 30 септември, когато те заминаха за Брюксел. Ние преговаряме с ЕК. Срокът за преговорите е до 31 декември, срокът за предоговаряне на ПВУ е 30 ноември, след което има един месец, в който държавите членки трябва да се произнесат, обясни премиерът. 

Аз трябва да си гледам работата като премиер. Какво ще реши Народното събрание е работа на народните представители. Това коментира премиерът Денков в отговор на започналата подписка от "Възраждане" и подкрепена от "Има такъв народ" за внасяне на вот на недоверие към правителството. 

"Възраждане" събира подписи за вот на недоверие към правителството

От самото начало тези хора не се грижат за енергетиката. Ако се грижеха щяха да бъдат с нас и заедно да обсъждаме какви да са точките и какви да са промените. Всеки който казва "изтеглете Териториалните планове" се опитва да провали целия процес, с който се опитваме да подобрим енергетиката в България. Който казва „изтеглете плановете”, той блокира 4 млрд. лв., чрез които да се създадат работни места и да има заплати. Това е истината. По това ще ги познаете, добави още акад. Денков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1717 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.10.04 | 19:10

8
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ----> mub.me/medbg
ЗОРАН

2023.10.04 | 17:28

7
ИДИОТ цялата оставка на правителството

2023.10.04 | 17:22

6
Защо сте договорили 2019 за референтна година за въглеродните емисии? Цяла Европа сравнява с 1989. Защо няма разследване от службите? Преговорите се водят индивидуално, за тях има лична отговорност, това не е колективен орган.
байдън и този кучи син

2023.10.04 | 17:13

5
ти кои интереси защитаваш бе д енков лайноядеца

2023.10.04 | 17:05

4
80% от българските граждани не ви одобряват

2023.10.04 | 17:05

3
80% от българските граждани не ви одобряват

2023.10.04 | 16:24

2
ОСТАВКА!!!

2023.10.04 | 16:22

1
ОСТАВКА!!!

Добави коментар

Водещи новини