В шест села в община Мездра няма да има избори за кмет

  • 04 октомври 2023 15:26

  • 1323
  • 3
В шест села в община Мездра няма да има избори за кмет
©
Слушай новината Слушай новината

Общинската избирателна комисия в Мездра заличи село Ослен Криводол от обявените населени места в общината, в които ще се произведат избори за кмет на 29 октомври. Така броят на населените места, в които няма да се гласува и ще бъдат назначени кметски наместници, станаха шест.

Другите села, в които няма да гласуват за свой кмет са Горна Бешовица, Зли дол, Кален, Старо село, Цаконица, като към тях се добавя и село Ослен Криводол.

ОИК Перник заличи регистрациите на всички кандидати за кметове на четири пернишки кметства

От предоставената информация е видно, че селото не фигурира в публикувания списъка на интернет страницата на ЦИК, изпратен от Националния статистически институт, на кметствата на Република България, тъй като не отговаря на изискванията на Закона за административно-териториалното устройство на Република България да има повече от 100 души по постоянен адрес.

Затова на основание изискванията в Избирателния кодекс ОИК Мездра заличи регистрацията на кандидата за кмет на кметство с. Ослен Криводол и анулира издадените удостоверения за регистрация на коалицията и на издигнатия кандидат в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023г. Все пак това решение подлежи на оспорване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1323 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Джоро

2023.10.05 | 17:05

3
Името идва от "ме здра"

2023.10.04 | 19:10

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.10.04 | 15:51

1
Това е естествен процес. Дори на турски "мездрея" означава "пусто място". Бъдещето е на големите градове.

Добави коментар

Водещи новини