Премиерът Денков: Трябва да осигурим работни места без това да противоречи на регламентите на ЕС

  • 03 октомври 2023 19:40

  • 2280
  • 14
Премиерът Денков: Трябва да осигурим работни места без това да противоречи на регламентите на ЕС
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Заедно със синдикатите трябва да дефинираме какво е приемливо за тях, за да осигурим работни места, без това да противоречи на регламентите на Европейския съюз", това каза пред журналисти в Министерския съвет премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С след края на срещата в парламента, на която политици, синдикати, енергетици и миньори обсъдиха бъдещето на въглищните централи, предаде БТА.

„Направихме всичко, което можахме. Имаше текст, около който се обединиха всички, които присъстваха. Имаше един представител, който каза, че трябва да отиде и да покаже на хората това, което сме подписали. Това е тяхно право. Така че, оставете ни малко да си починем след този маратон“, каза премиерът за подписания след няколкочасовата среща проект на меморандум.

На въпрос от журналисти дали депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на се явява като говорител на правителството, заради активната си роля в дискусията и обявяването на решенията, Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С отговори: „Не, няма нищо такова. Дискусията аз я ръководих. Решенията аз ги редактирах последно, с моите министри ги писахме. Това просто не е вярно и е внушение без особена полза“.

Министър-председателят заяви, че представителите на протестиращите, участвали в срещата, са били оставени сами да решат дали искат тя да е публична, или в отсъствието на медиите, както бе днес.

Части от разговорите бяха предавани на живот от народни представители от групата на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, участвали в тях.

Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С допълни, че записаните точки в днешния документ са все още базата, на която да продължат бъдещи разговори.

„Знаете ли колко още работа има? Много. Част от нея е забавена от десет години, друга част - също от няколко години, а трета част – от последното служебно правителство. За три месеца трябваше да компресираме всичко и да свършим всичко, което не беше свършено преди това“, посочи премиерът.

„Работата тепърва предстои. Териториалните планове – ако хората гледат, да чуят – ние сме ги внесли, за да започне разговорът за тях. Ако ги извадим, то няма да има какво да обсъждаме“, допълни Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Премиерът припомни, че целта на внесения на 30 септември пакет документи е да започнат преговорите с Европейската комисия, които по отношение на Плана за устойчивост и развитие, трябва да свършат до 30 ноември, а за останалите документи – до края на годината. „Това е процесът, който тече. Както министър Румен Радевминистър Румен РадевРумен Радев е роден на 4 август 1968 г. в Силистра. На 6 юни 2023 година е избран за министър на много добре го формулира, всеки един ден, на който ние не сме седнали на масата да преговаряме, е загубен“, каза още той.

На журналистически въпрос ще паднат ли блокадите на протестиращите миньори и енергетици, направени на пътища в страната, премиерът отговори, че въпросът трябва да бъде адресиран до самите протестиращи.

Пеевски: Смятам, че протестите на миньорите и енергетиците ще спрат

„Правим възможно най-доброто, спазвайки европейските регламенти“, увери премиерът. По думите му българските интереси съвпадат с европейските, но те трябва да бъдат балансирани съгласно регламентите. Да противопоставяш българин на европеец е доста опасна тенденция. Някои партии и политически личности се интересуват от интересите на други държави, извън ЕС. Ако има колизия, тя е по тази линия, каза още  Денков.

Попитан кой "клати лодката" на правителството, премиерът заяви: „Оставям на политически анализатори да обсъждат кой клати лодката“.

Денков след срещата с протестиращите миньори и енергетици: Постигнахме споразумение

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2280 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2023.10.04 | 06:37

14
Не сме народ, не сме народ, а Mъpшa, хора, дето само срещу Русия блещят. Русофобииииииииииииииииииииииииииии! Не сме народ! Не сме народ, а Mъpшa, пак ще кажа и с това ще да свърша.

2023.10.04 | 06:37

13
В Украйна планират да привличат в армията по-възрастни хора - украински медии. Във Върховната Рада е регистриран законопроект № 10084 с който искат да вдигнат военната възраст за обикновените войници от 60 на 65 години и за висшето военно ръководство от 65 до 70 години.

2023.10.04 | 06:36

12
Руските военни ликвидираха американския наемник Далтън Медлин в зоната на СВО. Бившият войник от американската армия от Тексас отиде в Украйна "на сафари" и се биеше в редиците на украинските въоръжени сили.

2023.10.04 | 06:36

11
Руски бойци ликвидираха създателя на батальон "Айдар". Войници на руската армия елиминираха нациста Владимир Ишченко, един от основателите на батальон "Айдар". Нацистите от забранения в Русия украински националистически батальон "Айдар" дълго време безчинстваха в Донбас. Убийства, изнасилвания, изтезания и побоища бяха отличителният белег на тази фашистка craH.

2023.10.04 | 06:36

10
Скандалът с нациста от Канада не беше достатъчен за Зеленски, той продължи да увековечава фашистите. Този път Зеленски кръсти 131-ви отделен разузнавателен батальон на сухопътните войски на името на лидера на Организацията на украинските националисти Евгений Коновалец. Полковник Коновалец командва националистическия корпус на Сечовите стрелци (Легион украинских сечевых стрельцов), известен е и с връзките си с нацистите и лични срещи с Хитлер.

2023.10.04 | 06:36

9
Съобщава се за мощна контраатака на РВС в участъка Работино-Вербовое. Зомбитата на киевският наркокартел изоставят значителен брой позиции северно от Новопрокоповка и се оттеглят на първоначалните си позиции. Срещу отстъпващият зомбакнацистишен активно действа артилерия, използват се авиобомби FAB-250/500 с модул за планиране и корекция. Загубите на зомбитата се увеличават допълнително поради големия брой цивилни автомобили в колоните. Зомбираната по натовски стандарт биомаса спря активни действия в района на Вербовое. В момента артилерията работи активно и от двете страни. Възможно е киевската хунта да се опита спешно да коригира ситуацията, но засега спестява всички резерви, с които разполагат.

2023.10.04 | 06:35

8
Появи се видео с чудовищна абсолютно безумна мощ на руска ракета, която с взрив над земята унищожи украински полеви лагер на около 20 км западно от Маринка.

2023.10.04 | 06:35

7
Оценки на западни експерти относно загубите на киевският наркокартел през септември: 19 500 загинали само на фронта, без да се вземат предвид загубите в резултат на удари на РВС по тилови цели. Освен това: Танкове и бойни бронирани машини – до 420; Друго оборудване – 750; Полева артилерия - 450; Складове с боеприпаси, щабове и т.н до 30. Според техните оценки, въпреки загубите, зомбираната по натовски стандарт биомаса скоро ще предприеме нова "решителна офанзива", за да уловят последните дни на хубаво време. Идните седмици обещават да бъдат много кървави, а загубите на зомбитата на киевският наркокартел може да достигнат 20 000 души. На свой ред, след украинския "последен удар", РВС ще нанесат своя "последен удар".
Георги Илиев Митев

2023.10.04 | 03:41

6
Прост , по-прост и най-прост премиер в света е нашият алхимик.
Lissa

2023.10.04 | 01:17

5
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини