Сергей Станишев: Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче

  • 03 октомври 2023 13:37

  • 1162
  • 2
Сергей Станишев: Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче. Това каза пред БНР евродепутатът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, бивш президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), бивш лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и бивш премиер на България (2005-2009 г.)

"Лошото е, че се действа на парче. Сега има протести и нещо се обещава, но не се казва цялата истина и за състоянието на българската енергетика. Нямаме актуална енергийна стратегия, която да казва, че след 30 години, примерно, ще имаме производство на ток от атомна енергия, от зелена енергия, от ТЕЦ-ове, а може и да няма от ТЕЦ-ове. Пълна мъгла и липса на консенсус", заяви Станишев.

По думите на Станишев териториалните планове за регионите Стара Загора, Перник и Кюстендил, които са на стойност близо 2,5 млрд. лева, трябва да бъдат похарчени за преквалификация и създаване на нови работни места.

Според бившия премиер България отдавна е изпълнила всички критерии за членство в Шенген: "Поведението на държавата ни не е достатъчно категорична. Румънците много по-ясно си отстояват интересите. Ние все се молим и уговаряме".

Станишев подчерта, че "неприемливо отстъпление ще е влизането през декември на България само по въздух и вода в Шенген". Той определи това като неуспех, който ще затвърди България в ролята на второстепенен член на ЕС. 

"Участието ни в Шенген и в еврозоната е въпрос на политическо място на България в ЕС. Дали ще сме в ядрото, или в периферията". 

ПП-ДБ: Службите трябва да бъдат реформирани и заради Шенген, не можем да чакаме повече

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на изказа мнение, че т.нар. сглобка (ПП - ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДС), която управлява страната, е устойчива заради съчетанието на интересите на партиите в нея, като уточни, че според него и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е в коалицията.

Евродепутатът коментира и теми, свързани с демографската картина в страната, преди дискусията "Готови за бъдещето. Демографската картина, цената на неравенствата", която Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент организира на 6 октомври в София.

"Често говорим, че нямаме национална цел, след като влязохме в ЕС. Предлагам демографията да бъде нашата следваща национална цел. И то не само като раждаемост, а като превръщането на България в общество с млади, модерни и образовани хора и възрастни с достоен живот. Това включва конкретни политики. Трябва да се каже, че ще се инвестира в тези политики", заяви той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.03 | 14:32

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg
Boko

2023.10.03 | 14:10

1
А ТИ СЕРГЕЙЧО,ЛИЧНО,КАКВО НАПРАВИ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ,ОСВЕН ,ЧЕ СТАНА МИЛИОНЕР !?!?!?!?

Добави коментар

Водещи новини