ПП-ДБ: Службите трябва да бъдат реформирани и заради Шенген, не можем да чакаме повече

  • 02 октомври 2023 16:00

  • 2656
  • 64
© Булфото

Службите трябва да бъдат реформирани. Това е важна стъпка към влизането на България в Шенгенското пространство до края на годината. Това каза на брифинг в Народното събрание съпредседателят на ПГ "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически по повод законопроектите за реформи в службите, предаде репортер на Novini.bg.

Петков посочи, че по време на срещите му с австрийски политици те са казали ясно, че най-големият въпрос, свързан с тяхното вето над влизането на България в Шенген, са сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, информационната сигурност.

Аз знам от министър-председателя, че те правят всичко възможно да убедят нашите австрийски и нидерландски партньори, че сме готови за Шенген, но това, което ние разбираме, е, че тази отговорност не е само на правителството, тя е и на Народното събрание. Ето защо днес входираме законите за реформа в службите за сигурност, обяви Петков.

Целият български народ знае, че службите за сигурност трябва да бъдат реформирани и доверието към тях трябва да бъде повишено. Ето защо тези два закона бяха входирани в Народното събрание, добави той.

Колегите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в момента показват непълна готовност да подкрепят законите. Надявам се да преразгледат това тяхно виждане. Надявам се, че Шенген е толкова голям приоритет за тях, колкото и за нас. Ние не можем да чакаме повече. Знаете, че още в начаолото обявихме, че едн от големите приоритеи, за да подкрепим заедно това правителство, беше влизането ни в Шенген. Също се надявам да не се изчаква ротацията, за да можем да придвижим въпроса за Шенген, защото идват европейски избори, идват изборите в Австрия. Ние не можем да чакаме повече. Готови сме да продължим разговорите с тях и се надяваме да ги убедим, че приоритетите Шенген, сигурност и реформи в българските служби вървят ръка за ръка, заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

На въпрос във връзка с изказването на лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че се надява "г-н Борисов да не вижда по различен начин приоритета за членството на България в Шенген. За да може през декември, когато всички европейски страни се събират, за да решават по този въпрос, ние да покажем, че сме направили всичко възможно", добави Петков. Това, което за нас е ясно, че не увеличим ли доверието в службите за сигурност, намаляваме нашите шансове, добави той. Затова ние се надяваме, че и той, и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще застанат рамо до рамо и ще кажат тази година Шенген е основен приоритет за България, добави Петков. По думите му това е основен и икономически приоритет.

Петков (ПП-ДБ): Още в понеделник внасяме законите за реформа в службите за сигурност! Борисов да каже защо не ги иска

На въпрос във връзка с изказването на лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че се надява "г-н Борисов да не вижда по различен начин приоритета за членството на България в Шенген". За да може през декември, когато всички европейски страни се събират, за да решават по този въпрос, ние да покажем, че сме направили всичко възможно, добави Петков. Това, което за нас е ясно, че не увеличим ли доверието в службите за сигурност, намаляваме нашите шансове, добави той. Затова ние се надяваме, че и той, и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще застанат рамо до рамо и ще кажат тази година Шенген е основен приоритет за България, добави Петков. По думите му това е основен и икономически приоритет.

Шенген е един от най-важните приоритети пред това управление, ние сме длъжни да предприемем всички действия, за да можем да създадем условия това нещо да се случи по най-бързия начин, за да може да не чакат нашите ТИР-ове по границата, коментира съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има. Той коментира, че съгласно Конституцията на страната Министерският съвет е този, който осигурява обществения ред и националната сигурност.

Със законопроектите ще се даде възможност Министерският съвет да работи пряко и да управлява структурните звена в сектор "Сигурност".

"Г-н президентът няма правомощия и задължения", каза Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има и добави, че службите за сигурност не са армията. По нашата Конституция Министерският съвет осигурява обществения ред и сигурност. Това, че през годините някой е решил, че президентът трябва да има балансираща роля, видяхме до какво доведе, добави той.

Относно изказването на Борисов, че не би подкрепил партиен лидер да бъде начело на службите, Атанасов каза, че също е на мнение, че трябва да се спазва политически неутралитет. Този принцип е заложен във всички закони, обясни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2656 64

Свързани новини

Коментари 64

Добави коментар
ПП-ДБ!! Глаувахме за вас за да има Реформа на Съде

2023.10.10 | 11:26

64
Излъгахте ни, Не на Шанген и Еврото!!
Павел

2023.10.08 | 22:13

63
На всички ни е ясно, че крайната цел е да назначат свои хора на ключовите позиции.
Петър

2023.10.06 | 15:10

62
Щом ДБ се занимават със службите, тази история няма да завърши добре.
Петър

2023.10.06 | 15:10

61
Щом ДБ се занимават със службите, тази история няма да завърши добре.
Васко

2023.10.05 | 10:17

60
Цялата ви реформа и да смените хората дето са ви неудобно. Нищо друго не правите
Десо

2023.10.05 | 10:15

59
Епохални лъжци и некадърници са и ПП и ДБ
Петър

2023.10.04 | 22:03

58
Щом ДБ се занимават със службите, тази история няма да завърши добре.
Петър

2023.10.04 | 22:03

57
Щом ДБ се занимават със службите, тази история няма да завърши добре.
Петър

2023.10.04 | 22:02

56
Щом ДБ се занимават със службите, тази история няма да завърши добре.
Фифо

2023.10.03 | 12:43

55
Абе не можете, много са ви неясни и идеите, и посланията, и всичко.

Добави коментар

Водещи новини