КНСБ няма да участва в преговори за въглищните региони при премиера днес

  • 01 октомври 2023 16:02

  • 1439
  • 4
КНСБ няма да участва в преговори за въглищните региони при премиера днес
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед, съобщават от КНСБ в позиция на уеб сайта си. От Конфедерацията уточняват, че причината да не участват в преговори при Николай Денков е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес, съобщава БТА.

„Ескалиралото напрежение сред миньорите и енергетиците от въглищните региони през последните дни доказва, че отговорните институции не предприеха нужните действия в необходимите срокове за справяне със социалните и икономическите последици от прехода към нисковъглеродна икономика“, заявяват от КНСБ в позицията и допълват, че всички техни усилия през последните години са били насочени към намиране чрез диалог с правителството и парламентарно представените партии на най-добрите решения за работещите във въглищните региони и за социално-икономическите последствия за страната въобще.

Премиерът с призив: Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори

„Уверени сме, че това е пътят при наличие на открити и навременни действия и чуваемост на проблемите и исканията на работниците“, пишат още от синдиката.

Димитър Манолов: Синдикатите няма да отидат на срещата с Денков

По-рано днес премиерът Денков призова партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори. Той се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1439 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
????

2023.10.01 | 16:41

1
Е,как да участва,след като са при ГОВОРИТЕЛИТЕ на "правителството" "ДРУГАРИТЕ" Борисов БЕЗ ИМУНИТЕТ и Пеевски-Магнитски????

2023.10.01 | 17:36

2
Никакви преговори с Предатели. ОСТАВКА!

2023.10.01 | 18:35

3
Хващайте кокора и плъха и бой!

2023.10.01 | 20:28

4
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.-~---> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини