Проф. Даниел Вълчев: Динамиката на правния ред в България става заплашителна

  • 01 октомври 2023 12:01

  • 1516
  • 5
Проф. Даниел Вълчев: Динамиката на правния ред в България става заплашителна
© Кадър: Нова телевизия

Ръководствата на политическите партии в Народното събрание в много голяма степен считат, че законодателният процес е някаква занаятчийска работа, която се изразява в това „вижте си там – променете”. Всъщност, законодателството е една система, при която, като пипнеш една разпоредба, следват други неща. Това заяви в ефира на NOVA деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев.

„Винаги, когато стане дадена трагедия по пътищата, първата работа на депутати от всички парламентарни групи е да ожесточат санкцията за дадено транспортно престъпление. И в момента транспортните престъпления са абсурдно направени, че ако човек блъсне някого на пешеходна пътека, той драматично повече ще бъде наказан, отколкото ако излезе на тротоара и помете спирка”, обясни той.

По думите на Вълчев динамиката на правния ред в България става наистина заплашителна. „У нас има някъде около 800 промени в правния ред годишно. Около 200 нови законопроекта или за изменение и още около 600 различни подзаконови нормативни актове. Това е ужасно много”, категоричен е деканът на Юридическия факултет.

Според него, за да просъществува „сглобката”, тя има нужда от добре обособен враг. „Президентът Радев е доста подходящ за тази цел. Това устройва и него, от друга страна. Мнението ми е, че неговата тежест нараства, откакто са системните атаки срещу него”, заяви Вълчев.

Проф. Даниел Вълчев: Изисква обяснение тази коалиция, наречена с лек сексуален привкус "сглобка"

Той припомни какво се е говорело за депутата от ДПС Делян Пеевски преди година и настоящото му положение, при което подписът му стои редом до този на Кирил Петков и Христо Иванов. „Пеевски не бива да бъде подценяван като качества. Той има виждане какво представлява политическият процес, познава инструментите и част от тях видимо владее. Чужда му е инфантилността, която царства напоследък в политическия процес”, е мнението му.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1516 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
????

2023.10.01 | 15:18

5
""Другарю-професор",какво ще стане ,ако ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,ХАЗАРТА, "ДЖУДЖЕТАТА","Белене","Лукойл", "Росенец","Камчия",Капитан Андреево,ПАНАИРА,...........................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб"???? ЗАЩО и Вие "професорите" се СТРАХУВАТЕ да говорите за тази ИСТИНА ????!!!

2023.10.01 | 15:00

4
Ред за бесене трябва
Sarbeca Z

2023.10.01 | 14:59

3
Всички мошеници и престъпници се накичиха с титли всичките професори, доценти, академици, генерали…. Ква жалка държава, всеки от бандюгите на върха с титла

2023.10.01 | 13:21

2
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.-------> mub.me/handy

2023.10.01 | 12:58

1
Правният ред ще виси по дърветата, и тоя е за там

Добави коментар

Водещи новини