От ГЕРБ питат защо не се работи по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 27 септември 2023 17:44

  • 1609
  • 5
От ГЕРБ питат защо не се работи по Плана за възстановяване и устойчивост
©
Слушай новината Слушай новината

Призоваваме правителството и министъра на енергетиката да реализира в най-скоро време проекта за удължаване на комплекса "Мини Марица-изток". Случващото се това на подписването на колективно споразумение. Това стана ясно от изявление на депутати от ПГ на ГЕРБ- СДС в НС.

Красимир Вълчев подчерта, че е изключително важно да се удължи животът на въглищните централи. По думите му се очертава погром в енергетиката.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова заяви, че не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи. "А те са гарант за енергийната ефективност на страната", отбеляза тя и подчерта, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната. Петкова призова правителството да предприеме бързи действия и да направи всичко необходимо така че животът на въглищните централи да бъде удължен.

Ето какво се разбраха премиерът Денков и протестиращите миньори

Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и призова за оперативно и бързо действие от страна на правителството за спасяването на въглищните централи.

Делян Добрев разкри данни, според които 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога дойдоха, как са участвали на търг и защо са били избрани. 

"Това не е скандал. Това е международен скандал!", заяви Добрев и посочи поименно някои от фирмите, които ще получат тези дотации. "Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос", заяви още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1609 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.27 | 20:44

5
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> tyny.to/sbiom
ШИБАМ БОЙКО БОРИСОВ

2023.09.27 | 19:38

4
НЕ ПИТАЙТЕ МНОГО, ДА НЕ ВИ ЗВЪННЕ ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО.
ИСТИНАТА

2023.09.27 | 19:34

3
А,НАРОДА ПИТА,ЗАЩО НЕ се РАБОТИ по:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,ХАЗАРТА, "ДЖУДЖЕТАТА","Белене","Лукойл", "Росенец","Камчия",Капитан Андреево,ПАНАИРА,...........................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб"???? Защото НИЩО НЕ е ЗАБРАВЕНО и НЯМА да бъде ЗАБРАВЕНО !!! Да,НАРОДА ИСКА да ЗНАЕ,преди да ИЗЛЕЗЕ да ГЛАСУВА !!!

2023.09.27 | 18:52

2
Щото ще ви бият ако затворите енергетиката.

2023.09.27 | 18:21

1
Щото няма възстановяване на тва което герберастите са засрали.

Добави коментар

Водещи новини