Ето какво ще обсъждат депутатите до края на седмицата

  • 26 септември 2023 18:05

  • 1447
  • 1
Ето какво ще обсъждат депутатите до края на седмицата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание ще обсъди проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента. 

В дневния ред са включени още първите четения на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, Закона за устройство на територията, Закона за закрила на детето. В предложения дневен ред за сряда е и второто гласуване на измененията в Закона за защита на растенията. 

Първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, се предвижда да е точка първа от програмата за работа на депутатите в четвъртък, 28 септември 2023 г. 

Парламентът с извънредно заседание, приеха промени на първо четене в Закона за държавната финансова инспекция

За тогава е насрочено и повторното гласуване на оспорените разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, приет от Народното събрание на 2 юни 2023 г. и върнат за ново обсъждане с Указ № 90 от 14 юни 2023 г. на президента, като точка втора. Точка трета от проекта на програма за четвъртък предвижда на второ четене да бъде гласуван Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. 

Точка първа от проекта за програма за работа на депутатите в петък предвижда на второ гласуване да бъдат разгледани промените в Закона за обществените поръчки. На второ четене тогава се очаква да бъдат гледани промените в Закона за биологичното разнообразие и в Закона за енергията от възобновяеми източници. Предвиден е и редовен парламентарен контрол. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 18:34

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини