Георги Георгиев: За мен беше чест през последните две години да съм председател на Столичния общински съвет

  • 26 септември 2023 08:16

  • 968
  • 2
Георги Георгиев: За мен беше чест през последните две години да съм председател на Столичния общински съвет
© Булфото (архив)

За мен беше чест през последните две години да съм председател на Столичния общински съвет, написа Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска във Фейсбук. 

Успяхме да решим много проблеми. Ще акцентирам само върху някои от тях:

За да бъде София модерна, направихме дигитална революция в градския транспорт – вече 20 милиона са пътуванията с електронни билети. Ако някой бе казал, че перфораторът и хартиеното билетче ще останат в историята, едва ли щяхме да повярваме.

Георги Георгиев: Решихме 3401 проблема на софиянци през този мандат

За да бъде София достъпна, приехме най-мащабната програма за изграждане на тротоари – 14 пъти повече, по-големи инвестиции. Това е и модел за децентрализация.

За да бъде София средище на спорта, успяхме да проведем 5 процедури, така че в момента да се изграждат или проектират 5 спортни зали или огромни спортни комплекси.

За да бъде София удобна, приехме най-мащабната програма за изграждане на паркинги.

За да бъде София млада, направихме най-големите инвестиции в детски площадки. С последното мъдро решение на СОС за приемане на бюджета, те бяха увеличени от 3 на 4 милиона.

За да бъде София дом на вярата и надеждата, приехме първата в страната правна клиника за защита на жертвите на домашно насилие.

За да бъде София за всички, създадохме нова програма за интеграция на деца със специални образователни потребности, деца от аутистичния спектър, деца със Синдром на Даун. На последното заседание на местния парламент увеличихме с 50% този бюджет. Тази програма ще продължи и след нас.

За да бъде София подредена, над 450 вече са преместваемите обекти, които бяха премахнати, благодарение на новите регулации, които взехме като решение в общинския съвет. В града е по-безопасно, защото няма висящи стърчащи кабели и родителите могат да бъдат по-спокойни за своите деца.

За да бъде София по-безопасна, приехме мащабна програма за пътна безопасност. Част от нея прерастна в законодателна инициатива - ще се даде възможмост на КАТ да санкционира нарушителите и през многобройните общински камери. Направихме много, очаква ни още много работа, за да бъде градът безопасен и хората да бъдат спокойни, когато пресичат улиците.

Благодаря за доверието! Свършихме много работа, пред София обаче има много нови предизвикателства. Ще ги преодолеем отново заедно!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
968 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.26 | 12:11

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Кмет

2023.09.26 | 08:57

1
Ти трябваше да си кандидатурата на ГЕРБ но защо Борисов направи тази огромна грешка ще се разбере след изборите. Изключително подготвен кадър и щеше да дадеш много на София но явно целта е да се подари София. Успех!

Добави коментар

Водещи новини