Научната дипломация във фокуса на международна конференция по повод 20-годишнината на Дипломатическия институт към МВнР

  • 25 септември 2023 22:57

  • 830
  • 2
Научната дипломация във фокуса на международна конференция по повод 20-годишнината на Дипломатическия институт към МВнР
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Със специално обръщение от страна на г-жа Мария Габриел, заместник министър-председател и министър на външните работи, ще започне организираната от Дипломатическия институт при министъра на външните работи международна конференция на тема „Научната дипломация в съвременната епоха“. Събитието се организира по повод 20-ата годишнина от създаването на Института.

Събитието ще се проведе на 26 септември 2023 г., вторник, от 09:30 до 15:00 ч. в Дома на Европа в София. Работният език е български с осигурен симултанен превод на английски език, съобщават от Външно.

Основна цел на конференцията е обсъждането на възможностите за развитие на научната дипломация като инструмент на външната политика на страната ни, както и в контекста на Европейската програма за научна дипломация. Форумът ще предостави платформа за обмяна на опит и добри практики между представители на широк кръг организации и институции, имащи отношение към темата.

Мария Габриел на среща с българската общност във Вашингтон: САЩ са стратегически партньор за България

Специални гости на конференцията ще са директори на дипломатически академии и институти в страни от Централна и Югоизточна Европа и Черноморския регион – Румъния, Унгария, Хърватия, Сърбия, Турция, Грузия и Украйна.

Интересни моменти от първите стъпки и историята на Дипломатическия институт ще споделят г-н Соломон Паси – министър на външните работи по времето на създаването на Института, доц. д-р Здравко Попов – първи негов директор, и г-н Рон Тон – директор на холандската дипломатическа академия „Клингендал“, имаща съществен принос за изграждането на Института.

Повече информация за събитието можете да намерите в приложената програма.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
830 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2023.09.26 | 01:50

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.26 | 01:24

1
Слава на братска Русия! Путин Радев Митрофанова Лукашенко! Вечна неделима дружба! Слава!

Добави коментар

Водещи новини