Демерджиев за предстоящия местен вот: Следете активността в махалите

  • 25 септември 2023 17:58

  • 1109
  • 6
Демерджиев за предстоящия местен вот: Следете активността в махалите
© Кадър: БТВ

Разбира се, че съм имал съмнения за честността на машиния вот, тъй като в обществото битува схващането, че машините могат да бъдат манипулирани. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той припомни, че при последните предсрочни парламентарни избори служебният кабинет привлече IT експерти от неправителствения сектор, с което е било обезпечено честното протичане на изборния процес.

На въпрос дали хората могат да бъдат спокойни за честността на местния вот на 29 октомври, Демерджиев отвърна, че за целта трябва да бъдат надградени действията на служебното правителство.

Експерт за съмненията около машинния вот: Грешат хората, а не машините

„Най-вече трябва да се провери софтуерът за броене, ако искаме да сме сигурни за машинния вот“, подчерта той.

Демерджиев защити машинното гласуване, но разкритикува порочната практика да се нанасят промени в изборното законодателство винаги преди избори и сравни подобен тип действия със страни от Третия свят.

Нека да видим активността в определени махали. Към днешна дата забелязваме единствено смяна на ръководители, с цел изборите да се проведат от нашето МВР. По този начин един минимален брой гласове ще бъдат доведени до максимален брой гласове. Очаквам бездействие там, където има организирани изборни измами, допълни Демерджиев.

По темата с конституционните промени, касаещи промяната на формулата за излъчване на служебно правителство, Иван Демерджиев отбеляза, че досега не е чул сериозни критики за сформирането на служебния кабинет или неговото функциониране.

„Служебното правителство успешно се справи със задачата да стабилизира държавата и да осигури честни избори. Не чух смислен аргумент защо трябва да се промени формулата за излъчване на служебното правителство. Тук стремежът е цялата власт да се концентрира в парламента, но така се губи балансът“, смята служебният министър на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1109 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.09.25 | 23:12

6
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.25 | 19:58

5
Много си точен с кинтите
BANKQNSKIQ KARA KOLELO

2023.09.25 | 19:08

4
З..А..Д..У..Н..А..Й..С..К..А Р..А..Я..Ь Да не Сте Забравили кой Предаде, Респективно УБИ ВасилЬ ЛевскиЬ Истинския ПРЕДАТЕЛЬ на Васил Левски е графЬ ИгнатиевЬ ! БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ : 137Ь ГОДИНИ НЕЗАКОННА РУСКАЬ ГУБЕРНИЯЬ . 72Ь ГОДИНИ НЕЗАКОННА КОМУНИСТИЧЕСКАЬ ВЛАСТЬ . Тази държава не е Българска, тя не е създадена от Българи и никога не се е управлявала от Българи. Това е ФАЛШИВА държаваЬ , с ИЗМИСЛЕНА история и култура, която трябва да бъде ЗАЛИЧЕНА от лицето на земятаЬ . БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРИ И УПРАВЛЯВАНА ОТ БЪЛГАРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ Е ИМАЛО ПРЕДИ 650 ГОДИНИ. ТАЗИ ФАЛШИВА "ДЪРЖАВА": РУСКИЬ К..О..П..Е..Л.Е..Т..А ЯЬ СЪЗДАДОХАЬ . РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ЯЬ УПРАВЛЯВАЬЬ ТЬ. РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ЯЬ ПАЗЯТЬ. РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ИЬ ПИСАХАЬ ИСТОРИЯТАЬ И ЛИТЕРАТУРАТАЬ . РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ИЬ СТРОЯХАЬ ПАМЕТНИЦИТЕЬ. РУСКИЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А ИЬ КРЪЩАВАХАЬ УЛИЦИТЕЬ . НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ Я ЛИКВИДИРАМЕ.
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.25 | 18:31

1
Не намираме нищо лошо в това една жена да се поддържа, но е глупаво да твърди, че всичко, което покзва й е дадено от природата. Това е неистина, която не може да бъде скрита. Едва забележимият имплант леко удължава брадичката, но коренно променя излъчването на Никол Станкулова. „Колкото и да отрича, Никол отдавна се е запознала с иглите и скалпела. Тя поддържа изградената вече визия с редовни инжекции с филър. Поставят й го в устните и скулите. Понякога повдигат веждите й. Ботокса също не й е чужд…“, отбелязва специалистът.

2023.09.25 | 18:31

3
!!! Кошмар!!!Крокодили!!! !!! !!! Невероятни трансформации само с грим (галерия) !!! надке дойчева , че я що да направим че си по голем Крокодил че че от тия крокодили у галерията. ........................................................................................ !!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.
BANKQNSKIQ KARA KOLELO

2023.09.25 | 18:31

2
Банкянското Г.О.В.Е.Д.О и то там !Изяло сухия М.е.Н.Д.И.З на мрънкелО, облепило се целото То.л.У.М.Б с сВ.а .ст.и.ки, разкрачилоСЕ КАТО к.У.Р.В,и.т.е наЬ РаеваЬ , легнало на пода с разтворени Б.у.з.к.И и се праи че "чете".. В.И.Н.Е.ТУУУУУЬ !!! .а ПРОЗЗЗЗ...П.“РОЗЗЗЗ.. ПРОЗЗЗЗЗ тоаа г.н.у.с.е.н П.е.Д..О.ф.И.л ..п.роззз като Г.Ъ.З МИЦИФАЙкиЬ умрели у ПАРАДли.фа патрахулкие опелие ТА и МОООР !

Добави коментар

Водещи новини