Ексшеф на ГДБОП: Основният елемент за реформата в службите за сигурност трябва да е човешкия ресурс и уменията

  • 23 септември 2023 18:44

  • 1126
  • 7
Ексшеф на ГДБОП: Основният елемент за реформата в службите за сигурност трябва да е човешкия ресурс и уменията
© Булфото (архив)

Реформата на специалните служби беше отложена. Парламентът прие и ключови промени, с които реформира Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Коментар по темите направи бившият директор на Главната дирекция за борба срещу организираната престъпност (ГДБОП) и националната служба за охрана (НСО) и бивш директор на Съвета по сигурността ген. Румен Миланов в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов".

"Когато коментираме въпроса за обединяване на двете разузнавателни служби, бих казал реформи в службите, това е тема, която датира от 2011 г. Тогава беше разработена концепция по опита и примера на Германската разузнавателна служба. Проектът стигна до Министерски съвет, имаше аргументи "за" и контрааргументи, бих казал, че ситуацията беше 50 на 50 и премиера каза, че явно няма достатъчно аргументи за обединението", разказа Миланов.


Според ген. Миланов след евентуално обединение работата няма да се подобри особено. "Но би било редно да се направи един анализ, защото във военното разузнаване има система от разузнавателни дейности, които са свързани с армията. А по отношение на стратегическото разузване също има тънкости, които биха създали проблеми при обединение с ДАР. Тоест след задълбочен анализ трябва да се прецени", добави той.

"Основният елемент за реформата в службите за сигурност и обществен ред трябва да е подготовката и развитието на човешките ресурси и техните умения. В момента този въпрос се "люшка", не се систематизира, те нямат сигурност в работата си и всичко това оказва негативен ефект на крайния продукт", заяви Миланов.

По темата за експулсирането на руския свещеник, Миланов коментира, че е факт, че преди той е бил експулсиран от Македония, значи той е имал някаква дейност. Веднага възниква въпросът -  имал ли е аналогична дейност в България, за да се наложи тази мярка? "Не би било редно ако е използван за разузнавателна дейност в качеството си на свещеник. Но не мога да оценя", каза още бившият директор.

Зам.-шефът на ГДБОП пое столичната полиция

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1126 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.09.24 | 10:12

7
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.24 | 09:44

5
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.

2023.09.24 | 09:44

6
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!

2023.09.24 | 01:17

4
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО в БЪЛГАРИЯ !!!
Lissa

2023.09.24 | 00:56

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
И този ли

2023.09.23 | 22:12

2
"Специалист" да се изкаже по въпроса!

2023.09.23 | 21:54

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ----->> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини